Kauza kapitána Poľska: Celé to nafúkli médiá

Mariusz Lewandowski
Mariusz Lewandowski (Autor: ap)
SITA|13. okt 2009 o 13:05

Vo viacerých médiách sa objavili informácie o tom, že kapitán Poľska Mariusz Lewandowski vyzval funkcionárov Slovinskej futbalovej federácie, aby ich pred duelom proti Slovensku nejakým spôsobom motivovali.

TYCHY. Vo viacerých poľských, ale aj niektorých slovenských médiách sa objavili informácie o tom, že kapitán futbalovej reprezentácie Poľska Mariusz Lewandowski vyzval funkcionárov Slovinskej futbalovej federácie, aby ich nejakým spôsobom motivovali pred stredajším zápasom v Chorzówe proti Slovensku v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

Poliaci už nemajú žiadnu šancu na postup, ale ak so Slovákmi neprehrajú a Slovinci podľa očakávania naplno zabodujú v súboji so San Marínom, postúpia priamo na šampionát Slovinci.

Ak Slováci v Chorzówe triumfujú, budú musieť Slovinci hrať baráž. "V tejto krajine asi nehodno žartovať, pretože sa z toho hneď urobí senzácia na prvé strany novín a do titulkov televízneho spravodajstva," zareagoval prezident Poľského futbalového zväzu (PZPN) Grzegorz Lato.

Prvý muž futbalového hnutia severných susedov Slovenska sa jednoznačne postavil na stranu poľského reprezentanta a tvrdí, že to bola zo strany médií jedna veľká provokácia.

"Rozprával som sa s trénerom, hovoril som aj so samotným hráčom. Lewandowski žartoval a žurnalisti to zmanipulovali. Inak ako manipulácia to neviem ani nazvať. On to predsa vôbec nepovedal v tom kontexte, v akom sa to objavilo v médiách. Novinár, ktorý ho citoval, by sa mu mal ospravedlniť. Mariusz však o to nestojí," cituje internetový portál www.futbol.pl Grzegorza Lata.

"Treba rozumieť žartom, u novinárov asi zmysel pre humor absentuje," stručne zareagoval tréner poľskej reprezentácie Stefan Majewski.

Grzegorz Lato nemá s poľskými novinármi dobré skúsenosti. "To isté sa stalo vtedy, keď som sa stal prezidentom PZPN."

"Novinári sa ma šesťkrát opýtali a ja som šesťkrát odpovedal, že Euro 2012 budeme robiť s Ukrajinou. Na druhý deň sa objavili informácie, že sme s Ukrajincami prerušili rozhovory o pokračovaní spolupráce," vrátil sa prezident PZPN v spomienkach necelý rok dozadu, keď na tomto poste vystriedal Michala Listkiewicza.

"Mám veľa priateľov medzi Slovákmi aj Poliakmi. Verím, že zápas sa odohrá v atmosfére fair play. To je v športe najdôležitejšie. Som presvedčený, že Poliaci budú hrať za seba a pre svojich fanúšikov so Slovenskom, nie za či proti Slovincom," uzatvára celú "kauzu", ktorá kauzou v skutočnosti nie je, prezident Slovinskej futbalovej federácie Ivan Simič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kauza kapitána Poľska: Celé to nafúkli médiá