Kariéru som chcela ukončiť práve v Austrálii, vraví Husárová

Slovenská tenistka Janette Husárová.
Slovenská tenistka Janette Husárová. (Autor: TASR)
Andrej Bučko|24. jan 2016 o 13:10

Slovenská tenistka odchádza z okruhu WTA na 95. mieste rebríčka vo štvorhrách.

MELBOURNE. „Rozhodla som sa vlani v septembri, toto bol definitívne koniec kariéry,“ povedala nám v sobotu po polnoci Janette Husárová, 41-ročná slovenská veteránka.

Odchádza z okruhu na 95. mieste rebríčka vo štvorhrách po prehre v 1. kole Australian Open po boku Karolíny Schmiedlovej.

Dvojhry už nehráva dávnejšie, naposledy bola v hlavnej súťaži ešte pred 13 rokmi.

„Hoci sa to zdá nezvyčajné na začiatku sezóny, chcela som skončiť práve v Austrálii. Melbourne má zvláštne miesto v mojom srdci, zažila som tu najviac. Tu som hrala prvý grandslamový zápas, dosiahla jediné grandslamové osemfinále v živote, poplakala nad zraneniami, mala operáciu kolena, ale aj veľakrát tešila,“ povedala.

Boli sme pritom, keď Husárová hrala v januári 1994 na dvorci číslo 22 úplne na kraji vtedajšieho Flinders Parku niekde až pri železnici s mohutnou Austrálčankou Christinou Radfordovou.

V premiére si počínala skvele, bola tenisovejšia, chytala delovky súperky, prvý set vyhrala vyhrala 6:3. V druhom mala brejk, stratila tajbrejk a v treťom viedla 5:3.

Napokon prehrala 5:7 a zaplatila daň za neskúsenosť. „V tenise je dôležitá posledná lopta,“ hovorí Husárová.

Slávna sezóna 2002

Trvalo jej štyri roky, kým v Melbourne vyhrala zápas. Medzitým roku 1997 si v 1. kole za stavu 1:5 so Steffi Grafovou zranila koleno a musela pod nôž.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kariéru som chcela ukončiť práve v Austrálii, vraví Husárová