Karhan vidí postup Slovenska zo skupiny ako reálny

Rekordér v počte štartov v drese slovenskej futbalovej reprezentácie Miroslav Karhan.
Rekordér v počte štartov v drese slovenskej futbalovej reprezentácie Miroslav Karhan. (Autor: SITA)
SITA|4. feb 2010 o 15:17

Rekordér v počte štartov v drese slovenskej futbalovej reprezentácie Miroslav Karhan v exkluzívnom rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku Medzinárodnej futbalovej federácie.

ZÜRICH. Rekordér v počte štartov v drese slovenskej futbalovej reprezentácie Miroslav Karhan v exkluzívnom rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) priznal, že účasť na tohtoročných majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.) bude pre neho absolútnym vrcholom športovej kariéry.

Slováci sa prvýkrát v histórii kvalifikovali na svetový šampionát, keď v 3. kvalifikačnej skupine európskej časti eliminačných bojov nechali za sebou Slovinsko, Poľsko, Česko aj Severné Írsko.

"Doma na Slovensku je veľa ľudí nadšených, že sa stretneme s najlepšími reprezentáciami sveta. Na druhej strane, nájde sa tiež množstvo takých, ktorí sú ohľadom našich šancí uspieť na majstrovstvách veľmi skeptickí," vyhlásil 33-ročný Šulekovčan.

"Všetci v našej krajine sú veľmi hrdí na to, čo sme dokázali. Postup na majstrovstvá sveta je dôležitý pre náš mladý národ. Je nám však jasné, že na samotnom šampionáte to budeme mať veľmi náročné."

Decembrový žreb v Kapskom Meste rozhodol o tom, že zverenci hlavného trénera Vladimíra Weissa st. sa v základnej F-skupine stretnú postupne s Novým Zélandom, Paraguajom a Talianskom.

"Je to veľmi náročná skupina, veď sú v nej majstri sveta. Úprimne povedané, mohli sme dopadnúť aj horšie, no na druhej strane aj Novozélanďania a Paraguajčania sa určite potešili, že dostali do skupiny Slovákov," vyhlásil odchovanec trnavského futbalu, ktorý si vo svojej bohatej kariére obliekal aj dresy španielskeho Betisu Sevilla, tureckého Besiktasu Istanbul a nemeckého VfL Wolfsburg.

Od roku 2007 pôsobí Karhan v inom nemeckom mužstve 1. FSV Mainz, ktorý si v uplynulej sezóne vybojoval postup medzi elitu.

Jednoznačne najskúsenejší hráč spomedzi aktuálnych slovenských reprezentantov si myslí, že trénerovi Weissovi sa v jeho mužstve podarilo vhodne skĺbiť práve futbalovú zrelosť s ambicióznou a "drzou" mladosťou.

"Samozrejme, že s pribúdajúcim vekom získava každý hráč skúsenosti, je rozhľadenejší a pokojnejší. No už aj viacerí mladí hráči, na čele s Martinom Škrtelom z FC Liverpool a Markom Hamšíkom z SSC Neapol, toho vo futbale veľa zažili a vyskúšali. Vedia, čo majú na ihrisku robiť a už aj oni môžu usmerňovať tých mladších," skonštatoval Miroslav Karhan, ktorý vzápätí vyzdvihol tímovú súdržnosť Slovákov.

"Našou najväčšou silou je to, že všetci ťaháme za jeden koniec povrazu. Hráme ako jeden tím. Vieme, že môžeme uspieť len vtedy, keď pôjdeme všetci spoločne za vytýčeným cieľom. Myslím si, že postup zo skupiny môže byť pre nás na tohtoročných majstrovstvách sveta celkom reálny."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Karhan vidí postup Slovenska zo skupiny ako reálny