Karhan nastúpi proti bývalému zamestnávateľovi

Petit (vpravo) v súboji o loptu s Miroslavom Karhanom.
Petit (vpravo) v súboji o loptu s Miroslavom Karhanom. (Autor: SITA/AP)
TASR|29. okt 2009 o 10:14

Slovenský futbalista Miroslav Karhan sa v sobotu vracia "na miesto činu". V drese nováčika bundesligy FSV Mainz vybehne na trávnik svojho bývalého zamestnávateľa, aktuálneho nemeckého majstra VfL Wolfsburg.

MAINZ.

Defenzívny stredopoliar obliekol dres "vlkov" počas šiestich rokov v 123 bundesligových zápasoch a v lete 2007 opúšťal tím so zmiešanými pocitmi, keď sa nedočkal predĺženia zmluvy.

"Iba toľko. Prvých štyri a pol roka bolo nádherných. Na zvyšok by som najradšej zabudol. Už tam v podstate skoro nie sú ľudia, s ktorými som hrával," povedal 33-ročný slovenský reprezentant pre internetový portál newsclick.de. "Nie som s Wolfsburgom v žiadnom kontakte. Sledoval som ich cestu za titulom a bolo to veľké prekvapenie. Samozrejme by som bol rád pri tom, ale to bolo nereálne," uviedol Karhan, ktorý do sobotňajšieho stretnutia vybehne bez zvláštnych emócií: "Bude to normálny zápas, ale ťažký. Hráme na ihrisku nemeckého majstra."

"Pán stopercentný. Karhan je v životnej forme. Naposledy proti Freiburgu (3:0) predviedol Slovák skvelý výkon. Stopercentný v súbojoch, skvelé pasy dopredu a v strede poľa skoro všetko poupratoval," napísal pred sobotňajším duelom na adresu Karhana denník Bild. Z ihriska odchádzal v 81. minúte za potlesku publika. "Mal som narazené lýtko. Okrem toho som bol unavený a my sme museli ešte desať minút brániť náskok," povedal Slovák.

V lete vyprší v Mainzi Karhanovi zmluva a médiá si kladú otázku, či ju predĺži alebo ukončí aj túto kapitolu aktívnej kariéry: "O tom som ešte nepremýšľal. Cítim sa tu však dobre."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Karhan nastúpi proti bývalému zamestnávateľovi