Kareš avizuje chystanú žalobu, avšak Novotný nemá obavy

Adrián Mečiar|13. feb 2019 o 01:00

Nič sa nemení, na scéne je stále rovnako dusno.

Situácia na domácej scéne je momentálne skutočne napätá. V pondelok ohlásený prestup Karlosa Vémolu z XFN do Oktagonu vyvolal hotové šialenstvo, ktoré zrejme v najbližšej dobe tak ľahko neutíchne.

Vémola tvrdí, že jeho prestup ku konkurencii prebehol v súlade so zákonom, čo hovorí aj jeho právny zástupca Michal Dittrich. „Všetko máme podložené. Zrejme sa s nimi stretneme na súde, ale vyhráme," povedal Dittrich na pondelňajšej tlačovej konferencii.

Avšak rovnako XFN si je podľa dostupných vyjadrení isté tým, že na pravde sa zakladá ich verzia. To chcú tiež dokázať na súdnom konaní, ktorého sa teda pravdepodobne dočkáme.

Promotér organizácie XFN Petr Kareš už v pondelok avizoval podniknutie právnych krokov. To potvrdil aj v dnešnom rozhovore pre Sport.cz. „Sme v kontakte s našimi právnymi zástupcami a pripravujeme žalobu."

Kareš zopakoval, že Vémola má údajne s XFN podpísaný kontrakt až do roku 2023. Kareš si už nevie predstaviť ďalšiu spoločnú budúcnosť s Vémolom, no zároveň odmieta nechať vzniknutú situáciu len tak. „Do Karlosa Vémolu sme investovali nemalé prostriedky s ohľadom na to, že zmluvu máme na ďalších päť rokov."

XFN by sa mohlo snažiť docieliť to, aby Karlos Vémola až do ukončenia prípadného súdneho procesu nemohol nastúpiť do žiadneho zápasu pod hlavičkou organizácie Oktagon.

Jeden z majiteľov Oktagonu sa toho však vôbec neobáva. Ondřej Novotný vraví, že Vémola už je súčasťou jeho organizácie. „Na základe jednaní s jeho (Vémolovou) právnou kanceláriou považujem za istotu hraničiacu so 100 percentami, že je náš," uviedol Novotný pre iDNES.cz.

Novotný si je istý tým, že Vémola bude môcť v Oktagone debutovať už na blížiacom sa podujatí v Ostrave, kde by sa mal predstaviť na predzápasoch. „Nebojím sa, inak by som to nerobil. Verím, že Karlos nastúpi 16. marca v Ostrave, že má všetky podklady a oprávnenie podpísať s nami zmluvu."

Meno súpera Karlosa Vémolu na turnaji Oktagon 11 zatiaľ nebolo oznámené, keďže v posledných dňoch sa riešil najmä samotný prestup Vémolu pod krídla Oktagonu, čo v podstate odznelo aj na tlačovej konferencii konajúcej sa v pondelok. Už čoskoro by sa to ale malo zmeniť.

Foto: Oktagon MMA/iSPORT.cz

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kareš avizuje chystanú žalobu, avšak Novotný nemá obavy