Kapitánom Čechov bude Voráček, Ručinskému hrozí operácia

Jakub Voráček má za sebou výbornú sezónu v NHL. Možno aj preto ho tréner národného tímu zvolil za kapitána na blížiacich sa MS.
Jakub Voráček má za sebou výbornú sezónu v NHL. Možno aj preto ho tréner národného tímu zvolil za kapitána na blížiacich sa MS. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. apr 2015 o 19:46

Hovoril som s ním. Počítam skôr s horším variantom. Dám mu čas do stredy, povedal tréner Vladimír Růžička o stave skúseného útočníka.

PRAHA. Kapitánom českej hokejovej reprezentácie na domácich MS v Prahe a Ostrave bude útočník Jakub Voráček z Philadelphie Flyers. Ako asistenti mu pomôžu Jaromír Jágr (Florida Panthers) a Jan Hejda (Colorado Avalanche).

Informoval o tom portál idnes.cz.

Jakub Voráček a ukážka jeho hokejového umenia.

Za brankársku jednotku určil Vladimír Růžička Alexandra Saláka zo Sibiru Novosibirsk. "Dosť som pri rozhodovaní vychádzal z predchádzajúcej sezóny, keď Saša odchytal v Minsku parádne majstrovstvá sveta," vysvetľoval Růžička.

"Páčil sa mi aj v tomto súťažnom ročníku. Vyzerá to tak, že má formu. Dúfam, že to vyjde." K dispozícii sú aj Ondřej Pavelec a Jakub Kovář.

"Chcem získať zlato a je mi jedno, v akej pozícii budem. Nebudem však zastierať, že mi trénerovo rozhodnutie urobilo radosť," priznal Salák.

Salák bol v tíme ČR aj na OH v Soči.

Trénera českého národného tímu však trápi zranenie veterána Martina Ručinského. Má problémy s ramenom a hrozí mu operácia.

"Hovoril som s ním. Počítam skôr s horším variantom. Dám mu čas do stredy," povedal Růžička pre idnes.cz.

Do úvahy tiež stále prichádza potenciálne vyradenie Detroitu v 1. kole play-off zámorskej NHL. V prípade vypadnutia Red Wings by Růžička mohol získať obrovskú posilu do obrany v podobe Mareka Židlického.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kapitánom Čechov bude Voráček, Ručinskému hrozí operácia