Kapitána nechal na lavičke. Podľa mňa je rovnako šťastný ako ja, tvrdí Mourinho

Jose Mourinho odpovedal na kritiku a priviedol Manchester United k jasnému víťazstvu.
Jose Mourinho odpovedal na kritiku a priviedol Manchester United k jasnému víťazstvu. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. sep 2016 o 12:00

Manchester United aj bez Wayna Rooneyho v základnej zostave zdolal majstrovský Leicester City 4:1.

MANCHESTER. Bez taktovky kapitána Wayna Rooneyho či gólového príspevku Zlatana Ibrahimoviča zvládli futbalisti Manchestru United jeden zo sobotňajších ťahákov Premier League. Leicester City zničili v prvom polčase štyria rôzni strelci, pričom opäť medzi nimi nechýbala vychádzajúca hviezda Marcus Rashford.

Premiérovo v drese United sa presadil aj Paul Pogba.

United v prvom polčase absolútne paralyzovali silné stránky úradujúceho šampióna. Boli aktívnejší smerom dopredu, silnejší na lopte a v kľúčových momentoch aj dostatočne efektívni.

V 22. minúte otvoril skóre hlavičkou Chris Smalling a naštartoval domácich za víťazstvom. Po niekoľkých tutovkách sa napokon ujala ľavačka Juana Matu spoza šestnástky, pekná kombinačná akcia od rohovej zástavky s koncovkou Rashforda ako aj hlavička Paula Pogbu.

Hostia v druhom polčase už len skorigovali Demaraiom Grayom na konečných 1:4.

"Toto víťazstvo sme potrebovali. V uplynulých týždňoch sa veľa diskutovalo o našom tíme, teraz dali štyria rôzni hráči všetky góly a ukázali, na čo máme," povedal na oficiálnom webe Manchesteru United Mata.

Radosťou oplýval aj Pogba. Najdrahší hráč sveta predviedol v stretnutí výborný prehľad v hre, dobrú kopaciu techniku aj gólový inštinkt.

"Prvý polčas bol takmer perfektný, preto sme vyhrali zápas. Bol to náš najlepší polčasový výkon od začiatku sezóny. Vedeli sme, že Leicester sa v druhom dejstve ešte pokúsi duel zdramatizovať a bolo pre nás náročné prepnúť sa na defenzívnejší štýl hry, ale zvládli sme to," uviedol Paul Pogba.

Za nie príliš presvedčivé uplynulé výkony si ho britské médiá v tlači aj na webe viackrát podali. Francúzskeho stredopoliara to však nerozhodilo. "Nikdy nečítam noviny, ale vždy hovorím jednu vec. Na konci sa uvidí."

Paul Pogba sa strelecky presadili premiérovo v drese United.
Paul Pogba sa strelecky presadili premiérovo v drese United. (Autor: TASR/AP)

Po zápase bol s výsledkom spokojný aj kouč Jose Mourinho.

"Výborný výkon. Po druhom góle sme zacítili ich krehkosť, vložili sme sa do toho naplno a odohrali sme kvalitný zápas. V druhom polčase to bolo už len o kontrolovaní výsledku, nikto snáď nečakal, že nabehneme na ihrisko, strelíme ďalšie štyri góly a vyhráme 8:0," uviedol pre klubovú televíziu Mourinho.

Portugalský tréner v uplynulých stretnutiach viackrát varioval hráčov základnej jedenástky. Na Leicester City nechal sedieť na lavičke aj kapitána Wayna Rooneyho, ktorý v prvom polčase spoluhráčom nechýbal.

Na trávnik Rooney napokon vybehol v 83. minúte.

Rooney nastúpil proti Leicestru až ako striedajúci hráč: fotogaléria

25.9.2016

"Pre mňa je to vynikajúci futbalista, veľký hráč pre United aj svoju krajinu. Nechcem hovoriť nič viac. Je to môj zverenec, absolútne mu dôverujem a podľa mňa je šťastný rovnako ako ja. Jeho tím predsa vyhral," uviedol Mourinho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Kapitána nechal na lavičke. Podľa mňa je rovnako šťastný ako ja, tvrdí Mourinho