Kapitán Tampy Bay si roztrhol meniskus, čaká ho dlhá pauza

Steven Stamkos svojmu tímu dlhšiu dobu nepomôže.
Steven Stamkos svojmu tímu dlhšiu dobu nepomôže. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. nov 2016 o 09:01

Steven Stamkos sa zranil v utorňajšom zápase na ľade Detroitu.

TAMPA BAY. Hokejisti Tampy Bay Lightning prišli o svojho kapitána Stevena Stamkosa, ktorý si v utorňajšom víťaznom súboji na ľade Detroitu (4:3) roztrhol bočný meniskus v pravom kolene. Odhad návratu na ľad zatiaľ nestanovili, ale dvadsaťšesťročného Stamkosa zrejme čaká dlhá súťažná pauza.

"Sme v procese vyhodnocovania možností v otázke hráčovho zotavovania," vyhlásil generálny manažér Lightning Steve Yzerman na webe NHL.

Odohral len štyri striedania

Stamkos si privodil zranenie po kolízii s Gustavom Nyquistom pri mantineli a cestou na striedačku nevedel poriadne zaťažiť svoju pravú nohu.

V zápase odohral len štyri striedania a 2:07 minúty, ale stihol streliť gól.

Celkovo mal Stamkos za sebou skvelý vstup do sezóny s deviatimi gólmi a jedenástimi asistenciami z úvodných sedemnástich zápasov. V tabuľkej produktivity NHL sú lepší iba 21-bodoví Mark Scheifele a Nikita Kučerov.

Stamkos koncom júna tohto roku podpísal s organizáciou Tampa Bay osemročný kontrakt na 68 miliónov USD.

Modrý dres s bleskom si oblieka už od sezóny 2008/2009 a doteraz v ňom nastrieľal 321 gólov počas tzv. regular season, ďalších pätnásť pridal v play off.

Steven Stamkos (vľavo) len koncom júna podpísal s Tampou Bay dlhodobý kontrakt.
Steven Stamkos (vľavo) len koncom júna podpísal s Tampou Bay dlhodobý kontrakt. (Autor: TASR/AP)

Opäť po troch rokoch

Ťažké zranenie ho postihlo takmer na deň presne po troch rokoch. Jedenásteho novembra 2013 v zápase s Bostonom spadol do ľavej žŕdky bránky tak nešťastne, že si zlomil holennú kosť a vynechal štyridsaťpäť súťažných duelov.

V jednom zápase absentoval aj počas tohtoročného play off v rámci Východnej konferencie. Oddychoval pre krvnú zrazeninu v blízkosti kľúčnej kosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kapitán Tampy Bay si roztrhol meniskus, čaká ho dlhá pauza