Kapitán Hamšík nabehal najviac z Neapolčanov

SITA|3. nov 2011 o 14:53

"Po zmene strán sme zabojovali a podarilo sa nám aj znížiť. Škoda, že sme nevyrovnali," hodnotí prehru v Lige majstrov na trávniku mníchovského Bayernu slovenský futbalista.

MNÍCHOV. Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík bol pri neúčasti potrestaného Paola Cannavara kapitánom SSC Neapol v stredajšom zápase 4. kola A-skupiny Ligy majstrov 2011/2012 na ihrisku Bayernu Mníchov (2:3).

Ako správny vodca nabehal 24-ročný ofenzívny stredopoliar počas stretnutia najviac z hráčov "partenopei", no ani jeho snaživý výkon nestačil zverencom Waltera Mazzarriho na bodový zisk. Mníchovčania viedli už 3:0 zásluhou hetriku Maria Gómeza, tesne pred polčasovou prestávkou však skóroval hlavičkou Federico Fernández. Dvadsaťdvaročný argentínsky stopér pridal v druhom dejstve aj ďalší presný zásah hosťujúceho mužstva.

"Začali sme dobre, ale potom sme dostali gól a onedlho prišli ďalšie presné zásahy. Bolo super, že sa nám podarilo znížiť ešte pred prestávkou," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku a pokračoval v opise duelu v mníchovskej Allianz aréne: "Po zmene strán sme zabojovali a podarilo sa nám aj znížiť. Škoda, že sme nevyrovnali."

SSC Neapol klesol v tabuľke A-skupiny na tretiu pozíciu. Prvý je Bayern Mníchov s desiatimi bodmi, druhý Manchester City má na konte o tri body menej a o ďalšie dva zaostáva talianske mužstvo. Poradie uzatvára FC Villarreal, ktorý v doterajších troch stretnutiach nezískal ani bod. "V našej skupine sme síce klesli na tretie miesto, ale osud máme vo vlastných rukách. Ak zvládneme zápasy proti Manchestru City a Villarrealu, tak postúpime," dodal Marek Hamšík.

V jarnom osemfinále LM 2011/212 sa predstavia tímy z prvých dvoch priečok v skupinách, tretie tímy sa kvalifikujú do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2011/2012.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kapitán Hamšík nabehal najviac z Neapolčanov