Kanadské bodovanie v NHL v réžii Ovečkina s Malkinom

Alexander Ovečkin dominuje v kanadskom bodovaní v NHL.
Alexander Ovečkin dominuje v kanadskom bodovaní v NHL. (Autor: SITA, AP)
SITA|31. mar 2008 o 16:00

NEW YORK 31. marca (SITA) - S blížiacim sa koncom základnej časti jubilejného 90. ročníka kanadsko-americkej hokejovej NHL vrcholia nielen súboje o miestenky do bojov o Stanleyho pohár, ale zaujímavým ...

NEW YORK 31. marca (SITA) - S blížiacim sa koncom základnej časti jubilejného 90. ročníka kanadsko-americkej hokejovej NHL vrcholia nielen súboje o miestenky do bojov o Stanleyho pohár, ale zaujímavým sa stáva aj duel dvoch ruských útočníkov Alexandra Ovečkina a Jevgenija Malkina o zisk Art Ross Trophy. Tú od roku 1948 udeľujú najproduktívnejšiemu hráčovi po dlhodobej časti súťaže. Obom ruským mladíkom sa už podarilo prekročiť stobodovú hranicu a tri stretnutia pred začiatkom play off má kanonier Washingtonu Capitals náskok piatich bodov pred svojím o rok mladším spoluhráčom z reprezentácie.

Sedemdesiatdeväť zápasov potreboval Ovečkin na to, aby na jeho konto pribudlo 109 kanadských bodov (62 gólov a 47 asistencií), zatiaľ čo Malkin ich nazbieral v rovnakom pošte stretnutí o päť menej (46+59). Súboj ruskej hokejovej mlade v záverečných troch zápasoch bude ešte veľmi zaujímavý, keďže Malkin s Pittsburghom už má účasť v play off zabezpečenú a môže hrať uvoľnene, naopak Ovečkinov Washington čaká v domácom prostredí v sérii duelov s Carolinou, Tampou a Floridou tuhý boj o miestenku do vyraďovacej fázy.

Tretí v poradí Jarome Iginla (94 bodov) z Calgary Flames už nemá reálnu šancu pozíciu oboch ruských ohroziť. Zo Slovákov je na tom najlepšie Marián Gáborík, ktorý s osemdesiatimi bodmi figuruje na trinástom mieste priebežného hodnotenia najproduktívnejších hráčov profiligy. Už v predstihu je tak možné skonštatovať, že po troch sezónach dominancie Kanaďanov sa na trón dostane opäť Európan. Naposledy sa to podarilo v sezóne 2002/03 Švédovi Petrovi Forsbergovi. Z dvojice Ovečkin - Malkin vzíde vôbec prvý ruský držiteľ tejto trofeje.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kanadské bodovanie v NHL v réžii Ovečkina s Malkinom