Kahn bude možno generálnym manažérom Schalke

TASR|19. mar 2009 o 17:43

Predstavitelia nemeckého futbalového klubu Schalke 04 rokujú s bývalým reprezentačným brankárom Oliverom Kahnom, ktorý je adeptom na post generálneho manažéra.

RHEDA. Kahn a šéf dozornej rady Clemens Tönnies odštartovali rozhovory len týždeň potom, ako musel z funkcie generálneho manažéra odstúpiť Andreas Müller.

Kahn počas svojej hráčskej kariéry 86-krát reprezentoval Nemecko a v dresoch SC Karlsruhe a Bayernu Mníchov odohral 557 bundesligových zápasov. Tridsaťdeväťročný Kahn ukončil aktívnu činnosť v minulej sezóne a momentálne je na voľnej nohe. "Bola to zaujímavá konfrontácia názorov, ale k žiadnemu konečnému stanovisku sme zatiaľ nedospeli," reagoval Kahn na rozhovory s Tönniesom.

Fanúšikovia tradičného klubu z Gelsenkirchenu vytvorili pre zlé výsledky a diskutabilné prestupy tlak na odchod 46-ročného Müllera, ktorý pôsobil v Schalke 21 rokov ako hráč aj ako manažér. Prekvapujúco zostáva zatiaľ na svojej pozícii holandský kouč Fred Rutten, ktorého zverenci sa po minuloročnom treťom mieste pohybujú až okolo ôsmej priečky s dvanásťbodovou stratou na vedúcu Herthu Berlín.

Podľa nemeckých médií je okrem Kahna v hre aj tréner a generálny manažér VfL Wolfsburg Felix Magath a generálny manažér VfB Stuttgart Horst Heldt.

Informavala agentúra dpa

Nachádzate sa tu:
Domov