Tréner Interu Miláno po remíze s Juventusom: Akoby sme neverili, že sme prví

Futbalisti Interu Miláno po stretnutí v Turíne.
Futbalisti Interu Miláno po stretnutí v Turíne. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|10. dec 2017 o 14:46

Milan Škriniar bol opäť oporou milánskeho klubu. Jeho Inter je so štyridsiatimi bodmi lídrom talianskej ligy.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským textom

BRATISLAVA, TURÍN. Skôr ako vkročí na ihrisko, dotkne sa trávy. Vzápätí sa ihneď prežehná a pobozká si prst. Milan Škriniar tento rituál dodržiava tesne pred každým zápasom.

Ak by sme mali vyhlásiť najlepšieho slovenského futbalistu v druhej polovici tohto roka, tak by to bol zrejme Škriniar. Vo veku dvadsaťdva rokov je momentálne na trhu najžiadanejším slovenským hráčom.

Mladý stopér prežíva od svojho letného príchodu do slávneho Interu Miláno životnú sezónu.

V tejto sezóne odohral všetky zápasy bez striedania, nechýbal ani minútu. Ihneď sa vyšvihol na oporu.

A stále platí, že keď Škriniar nastúpil, Inter ešte neprehral.

V najväčšom hite šestnásteho kola talianskej najvyššej futbalovej súťaže Serie A sa proti Interu nepresadil ani Juventus Turín, úradujúci majster Talianska. Zápas sa skončil v Turíne 0:0.

Juventus prerušil rekordnú sériu

Inter tak predĺžil neporaziteľnosť v Serie A na devätnásť zápasov a zároveň ukončil Juventusu rekordnú sériu 44 ligových zápasov s aspoň jedným streleným gólom. Turínsky celok naposledy v lige neskóroval 22. októbra 2016 proti AC Miláno.

Tréner milánskeho klubu Luciano Spalletti napriek tomu nebol celkom spokojný. „S remízami na ihriskách Neapola a Juventusu som nebol úplne spokojný, pretože musíme vždy myslieť na najlepší možný výsledok," uviedol po stretnutí.

Pozrite si momentky zo zápasu Juventus - Inter Miláno: fotogaléria

10.12.2017

"Namiesto spokojnosti by sme sa sami seba mali radšej pýtať, prečo sme nevyhrali. Mali sme šance a musíme si aj uvedomiť, že stále máme potenciál na to byť ešte lepší. Ak do toho nedáme všetko, bude ťažké dosiahnuť v Serie A nejaký úspech," pokračoval.

"Na dosiahnutie úspechu máme všetko potrebné. Proti Juventusu sme dreli a domov si vezieme bod, ale urobili sme menej, než bolo v našich silách,“ dodal Spalletti.

Obhajca titulu Juventus si doma vytvoril prevahu a milánsky klub prestrieľal 19: 6. Lenže obrana Interu na čele s brankárom Samirom Handanovičom odolala. Škriniar opäť podal spoľahlivý výkon a bol oporou.

Inter ako jediný neprehral

„Prvých 30 minút bolo ešte veľmi dobrých, ale v druhom polčase sme až príliš ľahko strácali loptu. Hráčov som sa snažil nabádať, aby sa uvoľnili a dôverovali svojim schopnostiam. V doterajšom priebehu sezóny sme si utvorili našu vlastnú tímovú identitu, no v Turíne to miestami vyzeralo, akoby hráči úplne neverili tomu, že sme prví v tabuľke,“ dodal Spalletti.

Inter je jediným tímom v Serie A, ktorý ešte v tomto ročníku neprehral. A tiež sa pýši najlepšou defenzívou v súťaži (inkasoval iba desaťkrát - pozn. red.), na čom má podstatný podiel aj Škriniar.

„Čo sa týka výsledku, tak nie som nahnevaný. Keď odchádzate z Turína s bodom a čistým kontom, je to pozitívne. Máme za sebou tri sezóny, v ktorých bol rozdiel medzi nami a čelom tabuľky obrovský. Teraz patríme medzi najlepších,“ dodal Spalletti.

Hráči Juventusu bojujú o siedmy titul v sérii. Takisto boli po zápase sklamaní.

„Inter je dobré, tvrdé a kvalitné mužstvo. Je to výsledok Spallettiho práce, ktorého dobre poznám z AS Rím. Stratili sme však dva body. Škoda, že sme nezvíťazili. Boli sme lepší. Napriek tomu chceme naďalej dominovať v Serie A a vyhrať siedme Scudetto (ligový titul - pozn. red.) za sebou. Dáme do toho všetko,“ vyhlásil stredopoliar Turínčanov Miralem Pjanič.

Inter je so štyridsiatimi bodmi lídrom súťaže. Druhý Neapol zaostáva o bod. Tím vedený kapitánom Marekom Hamšíkom doma iba remizoval s Florentínou 0:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Tréner Interu Miláno po remíze s Juventusom: Akoby sme neverili, že sme prví