Jurčo posunul svoj tím do finále Memorial Cupu

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo (Autor: yahoo,sportsnet.ca)
TASR|24. máj 2011 o 12:31

Tomáš Jurčo pokračuje v zámorskej juniorskej súťaží vo skvelých výkonoch, keď gólom a asistenciou pomohol k výhre svojho tímu Saint John Sea Dogs.

MISSISSAUGA. Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo v službách zámorského klubu Saint John Sea Dogs prispel v noci na utorok gólom a asistenciou k víťazstvu 3:2 po predĺžení nad Owen Sound Attack v druhom zápase zámorského Memorial Cupu.

Jurčov klub s istotou obsadí na turnaji štyroch tímov prvé miesto a zabezpečil si tak miestenku vo finále, ktoré je na programe 29. mája.

Sea Dogs po prvej tretine prehrávali 0:2, no v prostrednej časti znížil v početnej výhode po Jurčovej prihrávke pred odkrytú bránu Rus Stanislav Galiev a Jurčo necelé štyri minúty pred koncom svojim druhým gólom na turnaji vyrovnal. V predĺžení rozhodol o triumfe Sea Dogs Jonathan Huberdeau, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Za druhú hviezdu označili Jurča.

Obťažuje ho záujem médií

Košický rodák sa v rozhovore pre webovú stránku foxnews.com priznal, že ho záujem médií už mierne obťažuje: "Nie som klaun, ale hokejista. Pre mňa, rodáka z malého slovenského mesta, ide o veľkú vec, pretože ako dieťa som hrával NHL na počítači a Xboxe a teraz sa môžem stať súčasťou tejto súťaže."

Finalista ocenenia pre najlepšieho nováčika QMJHL 2009/2010 má hokejové úspechy vpísané v rodinnej tradícii. Jeho o päť rokov staršia sestra Petra sa zúčastnila na olympijskom turnaji 2010 vo Vancouveri. "Viackrát sme spolu rekreačne hrali. Myslím si, že sme dobrá dvojica, podobná Sedinovcom. Jedným z mojich obľúbencov je Marián Hossa, ktorý robí našej malej krajine dobré meno, patrí medzi elitných hráčov NHL. Niekedy sledujem videá jeho kúskov a následne sa ich snažím zopakovať na ľade," nechal sa počuť Jurčo.

"Som vzrušený aj za neho, klope na dvere NHL," povedal na margo budúcnosti Tomáša Jurča šéf hokejových operácii Sea Dogs Mike Kelly a pokračoval: "Ide o veľmi dynamického, talentovaného a súťaživého hráča. Sám uznal, že nemal dobrý vstup do sezóny, všetko to však v jej druhej polovici dohnal a dosiahol dobré čísla."

Ľudia prehliadajú jeho kvality

"Všetci moji spoluhráči boli pred niekoľkými rokmi pobláznení z techniky Sidneyho Crosbyho, skúšali sme jeho triky, no a ja som vydržal o trochu dlhšie," objasnila nádej spod Tatier počiatky svojho ekvilibristického umenia. "Má neuveriteľné ruky, výborný pohyb a tak ďalej, to sa nedá spochybniť, no je mi ľúto, že ľudia pre to prehliadajú jeho ďalšie kvality," povedala ďalšia opora Sea Dogs Nathan Beaulieu.

Memorial Cupu je záverečným turnajom víťazov troch súťaží pod hlavičkou Canadian Hockey League (CHL), ktorá zastrešuje juniorské ligy hráčov vo veku od 16 do 20 rokov. Okrem mužstva Mississauga St. Michael's Majors, ktoré je organizátorom 93. ročníka turnaja, na ňom účinkujú Sea Dogs z Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), Owen Sound Attack z Ontario Hockey League (OHL) a šampión Western Hockey League (WHL) Kootenay Ice.

Výsledok - Memorial Cup:

Owen Sound Attack - Saint John Sea Dogs 2:3 po predĺžení (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Nachádzate sa tu:
Domov