Jurčina skóroval po 87 dueloch. O góle nevedel

Milan Jurčina
Milan Jurčina (Autor: ap)
TASR|7. feb 2010 o 12:15

Dlhých 87 zápasov trval gólový pôst Milana Jurčinu v zámorskej NHL. Strelecké prekliatie zlomil slovenský hokejový obranca v sobotňajšom zápase proti Buffalu, v ktorom otvoril skóre v 33. minúte.

Columbus.

Jeho premiérový zásah v sezóne a zároveň prvý v drese Columbusu bol z kategórie kurióznych. Jurčina od stredovej čiary nahadzoval puk do obranného pásma hostí, no ten nabral po odraze od plexiskla nepredvídateľný smer a nešťastník Patrick Lalime si ho sám korčuľou vrazil do bránky.

"Ani som netušil, že som dal gól. Chcel som striedať, už som bol na ceste na striedačku, keď som zrazu začul fanúšikov, ako bláznivo oslavujú. Spoluhráči sa na mňa pozrali a začali mi gratulovať," povedal Jurčina, ktorý nechýba v nominácii trénera Jána Filca na ZOH vo Vancouveri.

Dvadsaťtriročný zadák odohral v tejto sezóne v dresoch Washingtonu a Columbusu spolu 41 stretnutí, v ktorých si kariérne štatistiky obohatil o 6 kanadských bodov (1+5).

Podľa Lalima bol projektil z Jurčinovej hokejky taký prudký, že nemal naň šancu ani poriadne zareagovať. "Asi prvýkrát v živote som videl, že sa puk odrazil od zadného plexiskla tak silno. Vedel som, že plexisklo je nekvalitné, tak som sa snažil očami hľadať nahodený puk, no zazrel som ho až v sieti," smútil gólman Sabres.

Blue Jackets napokon zdolali Sabres 4:0 hlavne zásluhou brankára Steva Masona, vlaňajší držiteľ Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika kryl všetkých 28 striel hostí a pripísal si tretie čisté konto v sezóne. Jeho trinásty shutout je zároveň novým klubovým rekordom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčina skóroval po 87 dueloch. O góle nevedel