Jurčina si zahrá fínsku ligu za TPS Turku

MIlan Jurčina má TPS Turku pomôcť, zatiaľ sa mu túto sezónu nedarí.
MIlan Jurčina má TPS Turku pomôcť, zatiaľ sa mu túto sezónu nedarí. (Autor: SITA)
SITA|20. nov 2013 o 20:24

Tridsaťročný obranca Milan Jurčina naposledy pôsobil v rovnakej krajine v klube Lukko Rauma.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina sa dohodol na spolupráci s fínskym klubom TPS Turku. Informáciu priniesla televízia TA3 vo svojom utorňajšom spravodajstve.

Tridsaťročný zadák naposledy pôsobil v rovnakej krajine v tíme Lukko Rauma. Do sezóny 2012/2013 vstúpil v českom Chomutove.

V NHL odohral 430 zápasov

"Som spokojný. Vo Fínsku som hral, poznám to tam a teším sa na kvalitný hokej. V drese TPS by som mal nastúpiť už v piatok v Hämeenlinne," povedal pre RTVS Jurčina.

Jurčina má na svojom konte 430 duelov v základnej časti zámorskej NHL za Boston, Washington, Columbus a New York Islanders. Dosiahol v nich bilanciu 22 gólov a 59 asistencií. V play-off pridal 21 zápasov a strelil v nich dva góly.

Účastník ZOH 2006 a 2010 Jurčina podľa portálu ticinonews.ch bol na začiatku tohto súťažného ročníka v hľadáčiku švajčiarskeho HC Ambri-Piotta.

Dostal miesto v nominácii

V ostatnom čase sa pripravoval v rodnom Liptovskom Mikuláši. Urastený bek je v širšej 55-člennej nominácii trénera reprezentácie SR Vladimíra Vůjtka na ZOH v Soči 2014.

Turku figuruje v tabuľke najvyššej domácej súťaže Liiga na predposlednom 13. mieste, z 24 zápasov vyťažilo 22 bodov. Na 3-bodový zápis čaká štyri stretnutia. V piatok sa predstaví na ľade Hämeenlinny, už v sobotu privíta IFK Helsinki.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jurčina si zahrá fínsku ligu za TPS Turku