Slafkovský dominoval medzi európskymi športovcami, hlavnú cenu mu nedali

Juraj Slafkovský a Cena Piotra Nurowského, odovzdával prezident SOŠV Anton Siekel.
Juraj Slafkovský a Cena Piotra Nurowského, odovzdával prezident SOŠV Anton Siekel. (Autor: SOŠV/Andrej Galica)
TASR|11. aug 2022 o 15:40

Juraj Slafkovský sa stal napokon až druhým najlepším mladým zimným športovcom Európy.

BRATISLAVA. Najlepší strelec, najproduktívnejší a zároveň najužitočnejší hráč tohtoročného olympijského hokejového turnaja v Pekingu Juraj Slafkovský získal Cenu Piotra Nurowského pre druhého najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch.

Pri jeho návšteve na pôde Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) mu ju vo štvrtok odovzdal prezident SOŠV Anton Siekel. Informoval o tom web olympic.sk.

Pre piatich najlepších mladých športovcov Európy v zimných športoch Cenu Piotra Nurowského každoročne udeľujú Európske olympijské výbory (EOV).

Slovenský reprezentant Juraj Slafkovský bol vybraný do najlepšej pätice. V hlasovaní na 51. valnom zhromaždení Európskych olympijských výborov v Skopje skončil druhý, keď ho predstihla len slovinská skokanka na lyžiach Nika Prevcová.

Cenu Piotra Nurowského získali všetci piati nominovaní športovci, líšila sa len výška ich finančnej prémie v podobe štipendia – víťazka dostala 15-tisíc eur, Slafkovský 8000, tretí v poradí 5000 a zvyšní dvaja finalisti po 3000 eur.

Slafkovský bol z nominovanej pätice jediný, ktorý sa na ZOH v Pekingu mohol pochváliť ziskom medaily. Pred hlasovaním bol preto považovaný za najväčšieho favorita.

V jeho neprospech však zavážilo to, že na rozdiel od Prevcovej sa na valnom zhromaždení EOV nezúčastnil, pretože v tom čase bol na dovolenke.

Cenu Piotra Nurowského preňho prevzal prevzal prezident SOŠV, ktorý mu ju teraz odovzdal.

Za Prevcovou a Slafkovským v ankete EOV skončili nemecký snoubordista Leon Ulbricht, rakúska zjazdárka Victoria Olivierová a taliansky rýchlokorčuliar Lorenzo Previtali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Slafkovský dominoval medzi európskymi športovcami, hlavnú cenu mu nedali