Po Fínsku žiari už aj doma. Pätnásťročný Slovák zaujal v osemnástke

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Jerguš Radačovský|10. feb 2020 o 10:03

Stal sa najlepším útočníkom turnaja.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Juraj Slafkovský naďalej ohuruje. Po úspechoch, ktoré dosahuje vo Fínsku, sa ukázal aj v reprezentačnom drese.

Na Turnaji Vladimíra Dzurillu pre výbery do 18 rokov ho vyhlásili za najlepšieho útočníka. Pritom má stále iba pätnásť rokov. Šestnáste narodeniny oslávi 30. marca. Na turnaji získal tri body za dva góly a asistenciu.

Slováci v konkurencii štyroch tímov nestratili ani bod a ovládli celý turnaj. V úvodnom zápase zdolali Nemcov 2:1, nad Bieloruskom aj vďaka dvom gólom Slafkovského zvíťazili 4:1 a v zápase o celkový triumf porazili Švajčiarov 3:1.

Slafkovský je súčasťou fínskeho TPS Turku. V jeho výbere do 18 rokov získal skvelých 46 bodov v 35 zápasoch (20 gólov a 26 asistencií) a pridal 30 plusových bodov.

Slováka už dokonca preradili do tímu do 20 rokov. V prvých troch zápasoch si pripísal tri asistencie a dva plusové body.

Hokejovo vyrastal v Košiciach, kde tiež dominoval. V sezóne 2017/2018 nastupoval v kategórii do 16 rokov a v 23 zápasoch strelil 30 gólov, dovedna mal 54 bodov.

Košice ho v rovnakej sezóne už ako 13-ročného vyskúšali v kategórii do 18 rokov, kde v osemnástich zápasoch strelil deväť gólov a päťkrát asistoval.

Slovenský mladík neunikol pozornosti skautov a nemusí sa stratiť ani v drafte NHL.

V prvotných prognózach na draft v roku 2022 ho dokonca organizácia International Scouting Services radí do najlepšej desiatky talentov, konkrétne na deviate miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Po Fínsku žiari už aj doma. Pätnásťročný Slovák zaujal v osemnástke