Oznámil, že Slafkovský je jednotka. Svojho syna ale do tímu nezískal

Generálny manažér Kent Hughes (vľavo) a tréner Montrealu Martin St. Louis.
Generálny manažér Kent Hughes (vľavo) a tréner Montrealu Martin St. Louis. (Autor: Reuters)
SITA|9. júl 2022 o 11:20

Draft NHL priniesol so sebou aj niekoľko kuriozít.

BRATISLAVA. Draft zámorskej NHL z júla 2022 sa nezmazateľne zapísal do histórie slovenského hokeja ako ten najúspešnejší.

Juraj Slafkovský sa stal jeho jednotkou a vybral si ho klub Montreal Canadiens, ako druhý v poradí bol obranca Šimon Nemec a putuje do New Jersey Devils.

V prvom kole z 26. pozície siahli po ďalšom slovenskom útočníkovi Filipovi Mešárovi opäť v kanadskom Montreale, ktorý aj draft hostil.

Okrem toho si tímy NHL vybrali v ďalších kolách ďalších troch Slovákov - Adama Sýkoru, Serváca Petrovského a Adama Žlnku.

Tímy NHL si vybrali spolu 87 Kanaďanov, 49 Američanov, 26 Švédov, 25 Rusov, 14 Fínov, sedem Čechov, šesť Slovákov či troch Lotyšov. Súčasťou výberu boli aj dvaja Rakúšania, Nemci, Švajčiari a jeden Bielorus s Poliakom.

Draft priniesol so sebou aj niekoľko kuriozít.

Tím Los Angeles si v 2. kole vybral syna súčasného generálneho manažéra Montrealu Canadiens Kenta Hughesa, jeho 18-ročný potomok Jack má za sebou jednu sezónu vo vysokoškolskej NCAA.

V treťom kole si zase Vancouver Canucks vybrali švédskeho obrancu Eliasa Petterssona, pričom útočníka s rovnakým menom získali "kosatky" v lete 2017 a aktuálne už je jedným z najlepšie platených hokejistov tejto organizácie.

Počas siedmi kôl draftu NHL 2022 padlo celkovo dvadsať mien brankár, tímy získali práva na 73 obrancov a tiež 132 útočníkov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Oznámil, že Slafkovský je jednotka. Svojho syna ale do tímu nezískal