To som ešte nezažil, vravel Slafkovský. Vo Fínsku si užíva napäté play off

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: HC TPS/ twitter)
Stanislav Benčat|2. apr 2022 o 21:50

Asistoval na gól, mal aj ďalšie šance.

Víkend s Jurajom Slafkovským

Vychádzajúcu hviezdu slovenského hokeja sledujú priamo v Helsinkách a Turku reportéri Sportnetu Boris Vanya a Stanislav Benčat. 

 „S futbalovou loptou nie som úplný kamarát, ale pred zápasom sa takto pripravujeme. Niektorí spoluhráčmi sa ma snažia zarezať, ale všetko berieme s úsmevom,“ vraví hokejista JURAJ SLAFKOVSKÝ.

Jeho tím TPS Turku vyhral v bláznivom zápase na ľade IFK Helsinki 7:5 a vyrovnal štvrťfinálovú sériu play off fínskej ligy na 2:2. Slovenský útočník asistoval pri piatom góle.

Po zápase tak bol dobre naladený, hoci si uvedomoval, že jeho mužstvo takmer stratilo sľubný náskok. Turku viedlo 5:0 i 6:3, v závere však bránilo tesný náskok. Úspešne.

Ako hodnotíte tento šialený zápas?

Aj to prináša play off, sú to ťažké zápasy, stať sa môže všetko. Po výmene brankára sa chytili, vrátili sa do zápasu. Bolo to náročné, ale zvládli sme ho.

Úvod ste mali pritom skvelý, v 13. minúte viedlo TPS 4:0…

To som ešte nezažil. Zaujímavé. Ich brankár nemal deň, čo sme využili.

Ako ste sa cítili na ľade?

V úvode to bolo náročné. Za osem minút som hral asi len jedno striedanie. Mal som už aj lepšie zápasy, ale vyhrali sme, to je podstatné. V záverečnej tretine som sa ocitol v šanci, možno tam zvonila aj žŕdka.

Pred bránkou bolo poriadne husto, ležalo tam veľa hráčov. Viac-menej bezhlavo som to chcel pretlačiť. Nevyšlo. Nevadí, padne to nabudúce.

Ako si užívate atmosféru play off?

Rivalita medzi tímami je veľká. Na zápase boli aj naši fanúšikovia, ktorí boli poriadne hluční a prekrikovali sa s domácimi.

Dokonca jeden divák IFK oblial na striedačke nášho hráča. Ale nevadí, užívam si takéto vybičované zápasy. Atmosféra sa mi páči.

Nervozita bola aj na ľade, dvaja domáci hráči zápas nedohrali. Ako to vnímate?

Tie fauly boli zbytočné, až hlúpe. Pre mužstvo je, na druhej strane, vždy dobré, keď hrá presilovky.

Ako ste prežívali záver duelu, keď IFK znížilo na 5:6 a mohlo vyrovnať? Nemali ste nervy?

Fú a riadne. Veril som však našim chalanom, že to ubránia. Potom náš obranca získal puk a strieľal na prázdnu bránku. Našťastie trafil.

Séria pokračuje rýchlo. Piaty zápas budete hrať o necelých 24 hodín.

Som na to zvyknutý. Zažil som to na olympiáde či majstrovstvách sveta. Dáme si strečing, ráno asi bude len míting a potom ďalší zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»To som ešte nezažil, vravel Slafkovský. Vo Fínsku si užíva napäté play off