Zvolen si udržal dôležitého hráča. Iné kluby som ani neriešil, vraví

Juraj Mikúš v drese HKM Zvolen.
Juraj Mikúš v drese HKM Zvolen. (Autor: TASR)
SITA|28. jún 2021 o 15:08

Je dobré že veľká časť mužstva zostáva spolu, povedal.

BRATISLAVA. Majstrovský HKM Zvolen dokázal vo svojich radoch udržať ďalšieho dôležitého slovenského hokejistu.

Po útočníkoch Petrovi Zuzinovi a Radovanovi Pulišovi a tiež obrancovi Petrovi Hraškovi bude pod Pustým hradom pokračovať aj kreatívny stredný útočník Juraj Mikúš.

Rokovania sa naťahovali

Tridsaťštyriročný odchovanec skalického hokeja Juraj Mikúš až do definitívneho potvrdenia nového kontraktu zvolil individuálnu formu prípravy, v pondelok sa už pripojil k svojim spoluhráčom na ľade.

"V minulej sezóne tu bola výborná partia aj trénerský štáb, čo tiež malo vplyv ma moje rozhodovanie. Už len z tohto pohľadu by bolo ťažké zmeniť pôsobisko. Zvolen má svoje plusy, zvykol som si tu, a preto som iné kluby veľmi neriešil.

Hoci sa rokovania trošku naťahovali, dospeli sme k dohode, za čo som vďačný. Je dobré že veľká časť mužstva zostáva spolu, teraz sa treba poctivo pripraviť a potom prebudiť hlad po dobrých výsledkoch," skonštatoval Juraj Mikúš na klubovom webe.

Čierny: Mali sme záujem udržať ho

V uplynulej sezóne skúsený útočník nastúpil vrátane play off na 60 duelov, strelil v nich 20 gólov a na ďalších 29 prihral.

Extraligový ročník ukončil hokejový svetobežník so skúsenosťami zo zámoria, ale aj KHL, fínskej, či českej najvyššej súťaže so zlatou medailou na krku a majstrovským pohárom nad hlavou.

"Juraj bol dôležitou súčasťou úspešného kolektívu a jeho skúsenosti a kvalita výrazne napomohli k tímovému úspechu. Mali sme záujem udržať ho a sme radi, že sa nám to podarilo," informoval generálny manažér Zvolenčanov Ladislav Čierny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen si udržal dôležitého hráča. Iné kluby som ani neriešil, vraví