Kucka definitívne opustil AC Miláno, bude hrať s Ďuricom a Berom

Juraj Kucka.
Juraj Kucka. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)
Sportnet|7. júl 2017 o 19:32

Skúsený futbalista je novou posilou tureckého Trabzonsporu.

ISTANBUL. Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka prestúpil z talianskeho AC Miláno do tureckého prvoligového klubu Trabzonspor. S novým zamestnávateľom podpísal kontrakt na tri roky - do leta 2020.

Informuje o tom turecký tím prostredníctvom svojho oficiálneho twitterového konta. Odstupné aj s bonusmi je vo výške 8 miliónov eur, informuje o tom zastupiteľská agentúra Stars and Friends v tlačovej správe.

Hral na majstrovstvách Európy i sveta

Tridsaťročný slovenský stredopoliar priletel do Istanbulu zo štvrtka na piatok, následne úspešne absolvoval lekárske testy. V novom pôsobisku sa stretne s dvojicou krajanov - Jánom Ďuricom a Matúšom Berom.

"Som veľmi vďačný všetkým a som veľmi rád, že tu môžem byť. Som pripravený pomôcť klubu k návratu na priečky, ktoré mu patria. V každom zápase budem bojovať zo všetkých síl, tak ako vždy. Nebude to jednoduché. Je tu však dobrý tím a ja verím, že budem platnou súčasťou," povedal Kucka, citoval ho web Trabzonsporu.

"Fanúšikovia sú skvelí, veľmi pekne ma privítali. Nikdy som nič podobné nezažil," skonštatoval Kucka a doplnil: "Ďurica a Bero mali vplyv na moje rozhodnutie. Povedali mi, že sú tu šťastní. Je to pre mňa jednoduchšie, mám tu dvoch priateľov a vďaka nim bude pre mňa začiatok v novom klube ľahší."

Kucka pôsobil v AC Miláno od roku 2015, keď prestúpil z FC Janov za tri milióny eur. V sezóne 2016/2017 odohral v zostave trénera Vincenza Montellu tridsať stretnutí, strelil tri góly.

Musím sa veľmi poďakovať Jánovi Ďuricovi, má na tomto transfere výrazný podiel.


Muharrem Usta, prezident Trabzonsporu

V reprezentačnom drese v 55 stretnutiach strelil šesť gólov, zúčastnil sa aj na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike a majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku. Na klubovej úrovni hral v minulosti v Sparte Praha, MFK Ružomberok aj v Podbrezovej.

Šéf klubu: Takéhoto hráča sme potrebovali

Prezident Trabzonsporu Muharrem Usta na margo novej posily skonštatoval: "Získali sme veľmi dôležitého hráča, takéhoto futbalistu Trabzonspor potreboval. V minulej sezóne bol veľký rozdiel v našej hre, pokiaľ ide o jej prvú a druhú časť. Vieme, čo nám chýbalo."

"Budujeme kvalitné mužstvo, tento proces chvíľu trvá. Každý nový hráč musí byť ten pravý. Získali sme futbalistu, ktorý bude za Trabzonspor bojovať a na ihrisku odovzdá všetko," pokračoval.

"Získať Juraja nebolo ľahké, navštívili sme ho aj v jeho krajine; rozhovory boli dlhé. Mal veľmi dobré ponuky. Musím sa veľmi poďakovať Jánovi Ďuricovi, má na tomto transfere výrazný podiel," prezradil Usta.

"Napokon sme dospeli k dohode s AC Miláno, s ktorým v priebehu nasledujúcich dvoch rokov odohráme aj prípravný zápas - Kucka sa stal nielen posilou, ale aj mostom. S Jurajom môžeme dosiahnuť veľa, budúce úspechy budú niesť jeho podpis."

Najväčší Trabzonspor, vravel Kucka

Kucka v noci zo štvrtka na piatok priletel do Istanbulu súkromným klubovým lietadlom Trabzonsporu, na trupe ktorého nechýbal ani nápis KUCKA.

Na sociálnej sieti sa objavilo aj krátke video zachytávajúce hráčove slová v turečtine počas letu: "En büyük Trabzonspor" (v preklade "najväčší Trabzonspor").

Vedenie tureckého mužstva na klubovom facebooku už s predstihom informovalo svojich priaznivcov, že slovenský futbalista priletí pred treťou hodinou nočnou miestneho času. Na letisku sa mu dostalo vrelého prijatia od davu fanúšikov Trabzonsporu.

V piatok cez deň absolvoval lekársku prehliadku v miestnej nemocnici. Podľa oficiálneho webu Trabzonsporu podstúpil vyšetrenia na rôznych oddeleniach vrátane kardiológie, všeobecnej chirurgie či internej medicíny.

V rámci prehliadky mu odobrali aj vzorky krvi a skontrolovali respiračné funkcie.

Do Milána šiel Škriniar

Už v druhej polovici júna sa mali konať rokovania medzi predstaviteľmi tureckého klubu a doterajším Kuckovým zamestnávateľom AC Miláno.

Debaty vtedy mali zamrznúť na výške odstupného - Trabzonspor bol údajne ochotný zaplatiť za jeho služby štyri milióny eur, vedeniu milánskeho klubu sa však táto čiastka málila.

V piatok zmenil klubové farby aj ďalší slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar, ten naopak smeruje do Milána - posilní Inter. Dvadsaťdvaročný defenzívny univerzál prestúpil zo Sampdorie Janov za 25 miliónov eur a s Interom podpísal kontrakt na päť rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kucka definitívne opustil AC Miláno, bude hrať s Ďuricom a Berom