Metelka sa piaty raz za sebou stal majstrom sveta v stíhacích pretekoch na dráhe

Jozef Metelka.
Jozef Metelka. (Autor: TASR)
SITA|25. mar 2018 o 08:56

Už predtým získal Slovák na aktuálnom šampionáte striebro v pretekoch na jeden kilometer s pevným štartom.

MS v dráhovej paracyklistike 2018:

Stíhacie preteky mužov na 4 km:

1.Jozef MetelkaSR4:30,584 min
2.Kyle BridgwoodAustrália4:36,546 min
3.Jaco van GassVeľká Británia4:43,461 min

RIO DE JANEIRO. Slovenský reprezentant Jozef Metelka sa stal suverénnym víťazom stíhacích pretekov na 4 km na svetovom šampionáte v dráhovej cyklistike zdravotne znevýhodnených športovcov v brazílskom Riu de Janeiro.

V kategórii C4 dosiahol Metelka výsledný čas 4:30,584 minúty, strieborného Austrálčana Kyla Bridgwooda (4:36,546) zdolal takmer o šesť sekúnd.

Bronz patrí Jacovi van Gassovi z Veľkej Británie (4:43,461).

Jozef Metelka prišiel o časť ľavej dolnej končatiny po motocyklovej havárii v marci 2009 počas štúdia športového koučingu na Oxford Brookes University v Anglicku, kde dodnes žije.

Metelka je absolútne dominantný v pretekoch na 4 km na dráhe, zlato z majstrovstiev sveta v tejto disciplíne získal piaty rok po sebe. V stíhačke je aj paralympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016.

Na tom istom velodróme získal na aktuálnych MS už aj striebro na jednom kilometri s pevným štartom. Aj v tomto prípade platí, že jagavú kombináciu zlato zo stíhacích pretekov a striebro z 1 km s pevným štartom má vo vrecku piaty rok bez prerušenia.

Tridsaťjedenročný Metelka tento fakt komentoval aj na svojom facebookom profile popri fotke, na ktorej hrdo ukazuje všetkých päť prstov na ruke.

"Päť rokov a päťkrát double zlato-striebro! Ďakujem svojím trénerom Tomovi Kirkovi a Kyleighovi Mannersovi a tiež sponzorom. Verím, že budem ďalej tlačiť na svoje hranice. Jedna noha, jeden tím, veľa medailí a žiadne limity."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Metelka sa piaty raz za sebou stal majstrom sveta v stíhacích pretekoch na dráhe