Jose Aldovi došla trpezlivosť, oznámil šokujúce rozhodnutie

Vladimír Bilohuščin|28. sep 2016 o 02:00

Najprv to mal byť odvetný zápas, potom zápas o zjednotenie opaskov. Nakoniec je z toho iba rozčarovanie.

Dlhoročný šampión a držiteľ dočasného opaska pérovej váhy je naozaj nahnevaný. Po tom, čo bol Jose Aldovi sľúbený odvetný zápas s Conorom McGregorom, to mal byť práve New York, kde k tomuto duelu mohlo prísť. Všetko je ale inak, keď Dana White oznámil, že hlavnou hviezdou večera bude popri Írovi Eddie Alvarez. To bola posledná kvapka v Aldovom pohári, ktorý už hodnú chvíľu pretekal..

„O všetkom som sa dopočul od môjho trénera,“ hovorí Aldo. „V sobotu sa zhováral so Seanom Shelbym (UFC matchmaker pozn. red.) a Sean nemal na nič odpoveď, opýtal sa iba, či môžem 12. novembra bojovať. Tréner mu odpovedal, že ak to bude proti Conorovi tak áno. Sean sa opýtal, či môžem nastúpiť proti Maxovi Hollowayovi, alebo Anthony Pettisovi. ´Dede´ (tréner pozn. red.) odpovedal, že by bol radšej, aby som na týchto súperov absolvoval plný kemp a radšej bojoval 10. decembra. Čakali sme, kým Dana neoznámil, že by chcel môj zápas s McGregorom. Po tomto vyjadrení sme očakávali, že sa tento súboj aj udeje a unifikujú sa opasky, prípadne sa Conor opasku vzdá a o titul šampióna budem bojovať s Hollovayom alebo Pettisom, keďže Dana stále hovoril, že Conor nemôže mať zároveň dva opasky. Na moje prekvapenie som sa dozvedel o zápase medzi McGregorom a Alvarezom, ktorý minulý týždeň White poprel. A čo je ešte horšie, môže si ponechať opasok pérovej váhy a potencionálne vlastniť dva opasky súčasne.“

 Aldo po týchto udalostiach deklaroval, že už neverí Whitovi ani slovo a požiadal o uvoľnenie z kontraktu.

„Conor vravel, že sa nehodlá vzdať svojho opasku za žiadnych okolností. Po tom všetkom vidím, že nemôžem naďalej dôverovať Dana Whitovi a vidím, že človek, ktorý teraz riadi celú spoločnosť, je Conor McGregor. Keďže ja tu nie som na to, aby som bol zamestnanec Conora McGregora, požiadal som UFC o zrušenie môjho kontraktu. Keď mi ponúkli zápas s Frankie Edgarom, Dana povedal, že sa víťaz stretne s McGregorom, prípadne, že sa stane šampiónom, ak sa Conor rozhodne viac nebojovať v pérovej váhe. Po tom, čo som bol už toľkokrát oklamaný, necítim motiváciu viac zápasiť v UFC,“ vysvetlil svoje rozhodnutie Aldo.

Po tlačovej konferencii ku UFC 205 dostal Aldo od Whita telefonát, v ktorom mu ponúkol riešenie. Aldo ale šokoval celý svet. Ohlásil, že chce skončiť so svojou aktívnou kariérou.

„Dosiahol som svoj limit, už viac nechcem bojovať. Ak má Dana rád mňa a moju rodinu, verím, že ma prepustí. Chcem odísť rovnako, ako som sem prišiel. UFC ani WEC mi nič nedali. Všetko, čo som dosiahol, bolo mojou vlastnou zásluhou a zásluhou môjho tímu. Nikto mi nič nedaroval a predsa som dobil všetko. Dal som im oveľa viac, ako dali oni mne. Chcem iba, aby ma uvoľnili z môjho kontraktu. Nie som žiadna prostitútka, ktorá sa predá za peniaze.“

Ak sa Aldove slová naplnia, MMA príde o jednu z najväčších legiend tohto športu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jose Aldovi došla trpezlivosť, oznámil šokujúce rozhodnutie