Jon Jones aplauduje rozhodnutiu Conora McGregora

Vladimír Bilohuščin|21. apr 2016 o 02:00

Čoraz viac bojovníkov chápe Conorové rozhodnutie nezúčastniť sa tlačovej konferencie v Las Vegas. Jedným z nich je aj Jon Jones.

Správa o Conorovej neúčasti na podujatí UFC 200 a následné vyjadrenie o ukončení Írovej kariéry vyvolalo vo svete obrovský rozruch. Podľa najnovších informácií sa Dana White rozhodol stiahnuť Conora z karty potom, čo sa odmietol zúčastniť promo akcií, pričom o finančnú stránku veci vôbec nešlo.

Okrem predstaviteľov UFC sa k tomuto incidentu samozrejme vyjadrili aj samotní bojovníci. Asi najjasnejšie svoj názor na celú situáciu ozrejmil Jon Jones, ktorý sa čochvíľa stretne po dlhej odmlke s Ovince St. Preuxom. Pre niekoho sa možno prekvapujúco postavil na stranu Íra, keď oznámil, že mu aplauduje za jeho prístup. Verí, že Conor robí správnu vec, keď stojí za svojím presvedčením nezúčastniť sa tlačovej konferencie v Las Vegas.

„Klobúk dole pred Conorom, ktorý si stojí za vecou, o ktorej verí, že je správna,“ povedal Jones pre kanál FOX Sports. „Na konci dňa, biznis je stále biznis a chlapík má zjavne dosť rešpektu k svojim schopnostiam a talentu. Boj aký je tento, určite pomôže bojovníkom v budúcnosti. Rešpektujem jeho odhodlanie bojovať za niečo, čo je správne.“

Momentálne to teda vyzerá skôr na vyjednávanie, ako na skutočný odchod do dôchodku. Jones si myslí, že Conor má stále obrovský zápal pre šport a neverí, že skutočne zavesí rukavice na klinec.

„Nemyslím si, že ukončí kariéru. Iba pred pár dňami na svojom Instagrame uverejnil správu ´hladný ako v prvý deň´. Človek ako Conor je bojovník a víťaz,“ pokračuje Jones. „Hlavne si nemyslím, že bude chcieť ukončiť kariéru po prehre s Diazom. Určite nechce, aby si ho ľudia spájali iba s týmto zápasom. Som si naozaj istý, že sa vráti.“

Aj iné indície, môžu naznačovať Conorovú účasť na UFC 200. Ide napríklad o včerajšiu nahrávku z tréningového procesu, kde Ír naplno zarezáva. Ak by sa ale náhodou nepodarilo McGregora dostať späť na najočakávanejšie podujatie, o opasok šampióna sa, podľa slov Danu Whita, pobijú Jose Aldo a Frankie Edgar.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jon Jones aplauduje rozhodnutiu Conora McGregora