Jokinen má Zedníkove zranenie stále v pamäti

SITA|23. feb 2008 o 18:11

SUNRISE 21. februára (SITA) - Dva týždne po zranení Richarda Zedníka v zápase na ľade Buffala sa emócie a spomienky hráčov Floridy na nepríjemný incident postupne zoslabujú. Center a kapitán tímu Olli ...

SUNRISE 21. februára (SITA) - Dva týždne po zranení Richarda Zedníka v zápase na ľade Buffala sa emócie a spomienky hráčov Floridy na nepríjemný incident postupne zoslabujú. Center a kapitán tímu Olli Jokinen však tvrdí, že stále prežíva veľmi ťažké obdobie. "Je to pre mňa veľmi ťažké," povedal floridský útočník a dodal: "Môžete sa smiať celý čas, ale keby ste boli na ľade a bola by to vaša korčuľa, stále by ste si to predstavovali." Bola to práve Jokinenova pravá korčuľa, ktorá 10. februára v zápase zámorskej hokejovej ligy proti Buffalu prerezala Zedníkovu krčnú tepnu. Hneď potom Jokinen korčuľoval k televíznemu reportérovi, aby mu ukázal opakovaný záber, so slovami: "Bol som to ja? Bol som to skutočne ja?" Potom od hlavného rozhodcu požadoval, aby zápas prerušil a dohral sa o deň neskôr.

Floride sa od Zedníkovho zranenia nedarí, z posledných piatich zápasov prehrala štyri. Hernú istotu stratil aj Jokinen, od zranenia si pripísal do kanadského bodovania iba jeden bod za asistenciu. "Je to rozhodne nepríjemné. Bolo pre mňa vo štvrtok veľkým pozitívom vidieť Zeda a úsmev na jeho tvári. Vyzerá to, ako keby ho to netrápilo. Nastal čas hodiť to za hlavu," dodal fínsky hokejista.


Nachádzate sa tu:
Domov