Johnny "Red" Kerr podľahol rakovine

SITA|27. feb 2009 o 09:48

Vo štvrtok prehral vo veku 76 rokov boj s rakovinou prostaty dlhoročný hráč basketbalovej NBA a prvý tréner v histórii klubu Chicago Bulls.

CHICAGO. Vo štvrtok prehral vo veku 76 rokov boj s rakovinou prostaty dlhoročný hráč basketbalovej NBA a prvý tréner v histórii klubu Chicago Bulls Johnny "Red" Kerr. Jeho kariéra bola celých 35 rokov zviazaná s tímom Bulls, viac ako tri desaťročia pôsobil v Chicagu ako miestny hlásateľ.

"Johnny zasvätil celý svoj život basketbalu. Jeho meno bolo synonymom basketbalu, a to nie len tu v Chicagu, ale v celej NBA," povedal prezident Bulls Jerry Reinsdorf.

V roku 1967 sa stal Kerr Trénerom roka v NBA, priviedol "býkov" do play off hneď v prvom roku ich existencie. S tímom Chicaga mal bilanciu 62 víťazstiev, 101 prehier, keď odchádzal do Phoenixu, kde pôsobil na lavičke v období na rozhraní dvoch sezón.

Trénovaniu sa začal venovať po 12-ročnej kariére aktívneho hráča, ktoré strávil v kluboch NBA Syracuse Nationals, Philadelphia 76ers a Baltimore Bullets. Jeho tímy nikdy nechýbali vo vyraďovacích bojoch a v roku 1955 so Syracuse získal aj titul šampióna. Kerr bol vzorom spoľahlivosti, vytvoril rekord v podobe 844 odohraných zápasov bez prerušenia, celkovo si v 905 zápasoch vypracoval bilanciu 13,8 bodu, 11,2 doskoku a 2,2 asistencie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Johnny "Red" Kerr podľahol rakovine