John Kavanagh chce, aby sa Conor vrátil do oktagonu

Adrián Mečiar|8. jan 2018 o 01:00

Kavanagh sa pokúsi presadiť Conorove pokračovanie v oktagone, no ani on zatiaľ nevie, ako sa jeho zverenec nakoniec rozhodne.

Conor McGregor v roku 2017 okúsil boxerský ring, no v oktagone UFC sa naposledy predstavil ešte v novembri 2016, kedy si v Madison Square Garden poradil s Eddiem Alvarezom.

Neaktivita šampióna odvtedy poriadne zamotala situáciu v ľahkej váhe. Logickým nasledujúcim duelom by malo byť zjednocovanie titulov, keďže Tony Ferguson je držiteľom dočasného opasku, avšak zabúdať nesmieme ani neporazeného Khabiba Nurmagomedova.

Navyše, vôbec nie je isté, či McGregora nečaká druhý pokus v boxe, alebo či Ír vôbec bude mať záujem o pokračovanie kariéry v bojových športoch.

„Prečo by ste aj naďalej každý deň schytávali údery do tváre, keď v banke máte 100 miliónov dolárov?" pýtal sa pred časom Dana White, ktorý nedávno taktiež svojej najväčšej hviezde pohrozil možným odobraním opasku.

Väčšina bojovníkov 155-librovej divízie už dlhšiu dobu McGregora nepovažuje za ´skutočného šampióna´.

Conorov dlhoročný hlavný tréner John Kavanagh ale kritikom poslal jasný odkaz: „Conor je stále šampión. Oni si môžu vravieť, čo len chcú, no jeho opasok je odložený v mojom dome,” povedal Kavanagh v rozhovore pre televíziu BBC Northern Ireland, „Conor je šampión, on rozhodne o tom, čo preňho momentálne dáva najväčší zmysel.”

Kavanagh prezradil, že jeho zverenec sa znova vrátil k tréningu.

„Conor v posledných mesiacoch riešil viacero vecí, ktoré nesúvisia so športom. V jeho živote sa toho dialo naozaj strašne veľa. Teraz to ale vyzerá tak, že Conor všetko vyriešil. Opäť trénuje, v gyme je skoro každý deň. Teší ma, že ho konečne vidím pravidelne trénovať.”

Kavanagh sa bude snažiť presadiť pokračovanie v osemhrannej klietke, avšak ani on zatiaľ nevie, ako sa McGregor nakoniec rozhodne.

„Uvidíme, čo prinesie rok 2018. Bolo zaujímavé lepšie spoznať boxerský svet, no mojou vášňou je MMA. Konečné slovo samozrejme bude mať Conor, no ak by to bolo na mne, jeho ďalší zápas by bol v oktagone. Pokúsim sa to presadiť.”

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»John Kavanagh chce, aby sa Conor vrátil do oktagonu