Jednodňový minister Ž. Pálffy neplánuje vstúpiť do politiky

SITA|29. máj 2008 o 14:51

BRATISLAVA 29. mája (SITA) - Hokejista Žigmund Pálffy sa vo štvrtok ujal na jeden deň rezortu spravodlivosti. Pálffy prišiel na ministerstvo o 8.30 h a hneď zamieril do kancelárie ministra Štefana Harabina, ...

BRATISLAVA 29. mája (SITA) - Hokejista Žigmund Pálffy sa vo štvrtok ujal na jeden deň rezortu spravodlivosti. Pálffy prišiel na ministerstvo o 8.30 h a hneď zamieril do kancelárie ministra Štefana Harabina, kde si prevzal agendu. Preberanie agendy, ktorú by mal jednodňový minister a skalický hokejista riešiť, sa nezaobišlo bez nehody. Minister Harabin totiž vylial kávu a oblial pripravené dokumenty. Pálffy spôsobil na ministerstve rozruch, lebo počas presunov medzi kanceláriami musel rozdať niekoľko autogramov.

"Vy nám tu nabúrate celý chod ministerstva," poznamenal Harabin, ktorý svojim podriadeným toľko autogramov ako vo štvrtok Pálffy, určite nerozdal. Nový "minister" si našiel niekoľko minút aj na novinárov, ktorým povedal, že je zábavnejšie byť ministrom ako hokejistom, ale aj napriek tomu do politiky vstúpiť neplánuje. Potom spolu s Harabinom a exministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom odišli k štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Anne Vittekovej, kde diskutovali o zefektívnení súdnictva, boji proti úžere a ďalších aktuálnych témach.

Hráč HK 36 Skalica sa ešte pred sezónou stavil s exministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom, že ak Skalica skončí do 4. miesta, Jureňa Pálffymu umožní, aby si na jeden deň sadol do ministerského kresla Stávku hokejista vyhral (Skalica skončila v extralige tretia), Jureňa však medzičasom na poste ministra skončil. Sľub mu však napokon pomohol splniť jeho stranícky kolega Štefan Harabin. Jednodňový minister Žigmund Pálffy navštívil z titulu svojej funkcie aj väznicu v Justičnom paláci v Bratislave, v ktorej sa naobedoval. Potom sa ešte zúčastnil na diskusii so študentmi Gymnázia na Vazovovej ulici v Bratislave na tému drogy a šport. V popoludňajších hodinách navštívil Okresný súd v Skalici a prijal ho aj primátor jeho rodného mesta Stanislav Chovanec.


Nachádzate sa tu:
Domov