Je to neúspech, priznal kapitán

Ani Vladimírovi Draveckému šampionát príliš nevyšiel.
Ani Vladimírovi Draveckému šampionát príliš nevyšiel. (Autor: TASR)
SITA|16. máj 2017 o 17:32

Vladimír Dravecký vyzdvihol dobrú partiu.

KOLÍN NAD RÝNOM. Skúsenosti do ďalšej kariéry, analýza chýb, či ponaučenie. Aj to sú slová kapitána slovenského tímu Vladimíra Draveckého po poslednom vystúpení slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta v Kolíne nad Rýnom.

Zápas proti hviezdami nabitému tímu Švédska (2:4) o čosi vylepšil dojem z hry slovenského tímu, ale ďalšie body do tabuľky A-skupiny nepridal.

Predposledná siedma priečka a boj o záchranu takmer do samého konca šampionátu je aj podľa neho sklamaním.

"Je to neúspech a ideme v tom všetci. Hokej je tímový šport. Keď sa darí tímu, tak aj jednotlivcom, a naopak," rozhovoril sa tridsaťjedenročný košický rodák.

"A či som videl na našich výkonoch aj čosi pozitívne? Áno. Keď sme si po zlej hre niečo povedali v šatni, zapli sme na vyššie obrátky, ale takto sme mali hrať celých 60 minút. Proti Talianom či Dánom sme hrali dobre v tretej tretine, ale druhé tretiny boli zlé. Na tom musíme zapracovať v budúcnosti," dodal Dravecký.

Slovensko prehralo aj svoj posledný zápas na MS: fotogaléria

17.5.2017

Podľa jeho slov v niektorých, najmä herne vyrovnaných zápasoch, rozhodli o slovenskej prehre detaily, akými sú zlé striedanie či prílišná snaha po strelenom góle. "Na medzinárodnom fóre aj takéto momenty robia zápasy," doplnil.

Dravecký, ktorý k produktivite Slovákov na celom turnaji prispel štyrmi asistenciami, vyzdvihol dobrú partiu. Inými slovami, napriek zlým výsledkom v šatni slovenského tímu údajne nevládla pohrebná nálada.

"Podporovali sme sa a pomáhali sme si navzájom, boli sme naozaj dobrá partia. V tomto smere to bola bomba," uzavrel slovenský kapitán.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Je to neúspech, priznal kapitán