Jašin sa možno vráti do NHL, chcú ho Islanders

Alexej Jašin.
Alexej Jašin. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. júl 2011 o 11:57

Po českom útočníkovi Jaromírovi Jágrovi sa možno objaví v nasledujúcej sezóne zámorskej NHL aj ďalší hviezdny veterán svetového hokeja.

NEW YORK. Rus Alexej Jašin podľa zámorských i ruských médií zvažuje ponuku New York Islanders.

V piatok potvrdili pre Newsday Jašinov agent Mark Gendler i generálny manažér Isles Garth Snow, že strany sú v čulom kontakte.

"Rozprával som sa s Alexejom i Markom, ale obsah týchto dialógov by som si nechal pre seba. Alexej korčuľoval s nami v Syossete a herne vyzeral výborne," povedal Snow. "Sme v rokovaniach s Islanders a vážne nad ponukou uvažujeme," cituje Sovietskij Sport Gandlera.

Posledné štyri sezóny strávil 37-ročný Jašin v Kontinentálnej hokejovej lige ako hráč Lokomotivu Jaroslavľ a SKA Petrohrad. Napriek tomu, že sa Islanders v roku 2007 vykúpili spod posledných 4 rokov 10-ročného kontraktu na 87,5 milióna dolárov, klub z Long Islandu teraz znovu oňho prejavil záujem. Najlepšiu sezónu absolvoval Jašin ako "ostrovan" hneď tú po podpise novej zmluvy - v 78 dueloch si pripísal 32 gólov a 43 asistencií.

Zaujímavosťou je, že s Jašinom v zostave dosiahli Isles play off štyrikrát z piatich sezón, i keď sa nikdy cez prvé kolo nedostali. Pred pôsobením v Islanders hral Rus bodovo plodného centra počas siedmich sezónv Ottawe Senators.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jašin sa možno vráti do NHL, chcú ho Islanders