Kentoš zažije premiéru v Turecku, chce sa venovať systémovým veciam

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš počas brífingu v rámci zrazu slovenskej futbalovej reprezentácie pred sústredením v Turecku.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš počas brífingu v rámci zrazu slovenskej futbalovej reprezentácie pred sústredením v Turecku. (Autor: Jana Birošová SITA)
SITA|6. jan 2020 o 11:58

Slováci odohrajú v Beleku dva prípravné zápasy.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov rovnako ako vlani využije januárový neasociačný termín na tréningový kemp v Turecku.

Nový tréner Jaroslav Kentoš si vyskúša zverencov v rámci dvoch prípravných duelov v Beleku.

V stredu 8. januára nastúpia mladíci proti tureckému druholigovému klubu Istanbulspor a v pondelok 13. januára si zmerajú sily s dánskymi rovesníkmi.

Niekdajší žilinský lodivod, ktorý nahradil na lavičke Adriána Guľu, nominoval na prvú reprezentačnú akciu roka výlučne hráčov z domácich súťaží.

"Širšiu nomináciu urobil ešte Adrián Guľa, potom sme v nej s asistentom Tiborom Goljanom urobili pár zmien. Nebolo jednoduché urobiť výber na tento kemp. Budeme sa venovať systémovým veciam.

Nerád kalkulujem a nemám ani veľké reči. Budem rád, ak sa budeme koncentrovať na najbližší zápas. Niektoré kvalifikačné zápasy som videl aj naživo a niektoré v televízii. Môže nás mrzieť strata bodov v Azerbajdžane.


Jaroslav Kentoš

Budeme chcieť nadviazať na to, čo majú hráči vybudované. Vzhľadom na to, že v marci v Gruzínsku budeme mať niektorých hráčov vykartovaných, budeme testovať nové alternatívy," uviedol Kentoš pre futbalsfz.sk.

Ponuka trénovať slovenskú "dvadsaťjednotku" prišla pre rodáka z Vranova nad Topľou z ničoho nič. Guľa mal pri tíme stabilnú pozíciu, ale rozhodovať sa pre klubový angažmán v českej Viktorii Plzeň. Slovenský futbalový zväz následne oslovil Kentoša a ten sa presunul z MŠK Žilina k reprezentácii.

"Je to príjemný pocit. Verím, že bude aj úspešný. Rozhodovanie bolo veľmi rýchle. Keď som si dal všetko pre a proti, vyšlo to na reprezentáciu. Realizačný tím sme poskladali pre kemp v Turecku.

Až na zápasy v marci budem mať realizačný tím, s ktorým budem dlhodobejšie spolupracovať," prezradil Kentoš, ktorý si za svojho asistenta vybral Tibora Goljana. S ním spolupracuje už štyri a pol roka.

Nový kouč neprichádza k tímu v jednoduchej situácii. Slováci sú po štyroch zápasoch v 2. kvalifikačnej skupine bojov o ME 2021 až na 4. pozícii a v konkurencii Švajčiarov s Francúzmi budú mať mimoriadne ťažkú úlohu postúpiť na kontinentálny šampionát.

"Nerád kalkulujem a nemám ani veľké reči. Budem rád, ak sa budeme koncentrovať na najbližší zápas. Niektoré kvalifikačné zápasy som videl aj naživo a niektoré v televízii. Môže nás mrzieť strata bodov v Azerbajdžane," dodal Kentoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kentoš zažije premiéru v Turecku, chce sa venovať systémovým veciam