Janočko je rakúskym majstrom, budúcnosť zatiaľ nerieši

SITA|18. máj 2009 o 15:22

Slovenský futbalový stredopoliar Vladimír Janočko sa v nedeľu so svojimi spoluhráčmi z Red Bull Salzburg tešil zo zisku majstrovského titulu.

SALZBURG. Najlepší futbalista SR za rok 2003 prispel ešte v sobotu jedným presným zásahom k víťazstvu mužstva z Mozartovho mesta nad LASK Linz 2:1.

O tom, že "býci" získali piaty ligový primát v histórii klubu, sa rozhodlo až po nedeľňajšej prehre Rapidu Viedeň s Riedom (0:3). Dve kolá pred koncom súťaže má Salzburg na čele tabuľky nedostižný 7-bodový náskok pred spomínaným Rapidom.

"Bolo to tak trochu zvláštne, keďže sme čakali pred televízormi na to, ako sa bude vyvíjať duel v Riede. Nemalo to správnu atmosféru. Som však veľmi rád, že v ostatných zápasoch som aj ja pomohol mužstvu k tomuto titulu," povedal v pondelok popoludní Janočko pre agentúru SITA.

Tridsaťdvaročný košický rodák zatiaľ odohral v tejto sezóne v T-Mobile tipp3-Bundeslige 14 stretnutí a dal v nich 5 gólov. Ten posledný do siete spomínaného Linzu. "Bol som faulovaný asi 25 metrov od bránky a aj keď som nebol určený na priamy kop, zobral som si loptu. Musím povedať, že som to trafil veľmi pekne ponad múr do šibenice," opísal svoj presný zásah bývalý hráč gréckeho Xanthi či rakúskej Austrie Viedeň.

Vladimírovi Janočkovi závere sezóny skončí zmluva so súčasným zamestnávateľom, nad budúcnosťou však ešte príliš neuvažoval. "Doteraz som sa koncentroval len na svoje výkony na trávniku. Chcel som sa zviditeľniť a dokázať, že mi to ešte stále ide, aj keď som už bol v Salzburgu zatratený a nedostával som veľa šancí. Zatiaľ nie je nič isté, nechcem predčasne nič potvrdzovať ani vyvracať. Viem o tom, že LASK Linz má o mňa záujem, no to je momentálne všetko, čo k tomu môžem povedať," nechal sa počuť Janočko. Napokon predsa len dodal: "Možno sa mi po posledných vydarených zápasoch ozve aj vedenie Red Bullu, že by chcelo predĺžiť spoluprácu. Aj keď som už dávnejšie hovoril o tom, že na 99 percent v Salzburgu končím, všetko je možné..."

Nachádzate sa tu:
Domov