Ján Starší si utorňajšie ocenenie veľmi váži

SITA|15. dec 2009 o 16:45

Jedným z laureátov na utorňajšom oceňovaní pri príležitosti 80. výročia slovenského hokeja bol aj bývalý vynikajúci hráč a tréner Ján Starší.

KOŠICE.

Sedemdesiatšesťročný niekdajší hokejista patrí už niekoľko rokov do Siene slávy IIHF a od roku 2002 aj do Siene slávy slovenského hokeja.

V utorok si prevzal aj plaketu a Zlatý odznak Slovenského zväzu ľadového hokeja za významný prínos slovenskému hokeju pri oslave jeho osemdesiatky. Stalo sa tak na slávnosti v Košiciach v prítomnosti predstaviteľov SZĽH.

"Je to ohodnotnie za dlhoročnú prácu hráča, trénera a funkcionára. Podobne ako pred rokom v Prahe (100 rokov československého hokeja, pozn. red.), tak aj dnes som stretol mnoho skvelých háčov, starých kamarátov a funkcionárov. Vyzeráme už inak. Takéto hodnoty by si mali hokejové národy zachovávať. Na nich by mali všetky zväzy stavať. Neexistuje štát, ktorý nestavia na histórii a tradíciách, inak by to ani nebol štát. Je to správne, že sa toto robí, a môže to dodať chuť aj starším hráčom do ďalšej práce pri hokeji," povedal po samotnom oceňovaní a slávnostnom obede Ján Starší.

Ten za jeden z vrcholov svojej kariéry, okrem medailových úspechov v pozícii hráča reprezentácie, považuje rok 1976.

"Počas Kanadského pohára som tam dostal najväčšiu poklonu, keď ma kanadský profesionálny zväz trénerov pozval prednášať koučom na tému ´Model systému československého reprezentačného mužstva.´ Mal som tam hodinovú prednášku, ktorú prekladal George Gross z Toronto Sun," dodal Starší.

Nachádzate sa tu:
Domov