Ján Kováčik po kvalifikácii: Je to neúspech

Ján Kováčik
Ján Kováčik (Autor: SITA)
SITA|12. okt 2011 o 09:22

Prezident futbalového zväzu zhodnotil kvalifikáciu na Euro ako neúspešnú, podrobnejšie závery zatiaľ dávať nebude.

BRATISLAVA. Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik zhodnotil skončenú kvalifikáciu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Poľska a na Ukrajinu zo slovenského pohľadu ako neúspešnú.

Zverenci Vladimíra Weissa st. obsadili v B-skupine štvrté miesto a nepostúpili na ME 2012. Ich najväčším problémom bolo nepremieňanie gólových príležitostí, veď v desiatich stretnutiach skórovali len sedemkrát, pričom nikto nestrelil dva góly.

"Tento kvalifikačný cyklus musíme jednoznačne zhodnotiť ako neúspešný. Nesplnili sme cieľ, ktorý sme si stanovili, resp., ktorý si dalo predchádzajúce vedenie SFZ. Tým bol postup na majstrovstvá Európy. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Mám na to jedno jediné slovo: neúspech," povedal pre agentúru SITA Ján Kováčik, ktorý sa ujal funkcie koncom septembra minulého roka, keď vystriedal Františka Laurinca.

"Nerád by som sa však teraz vyjadroval k tomu, čo treba zlepšiť, čo bolo dobré, alebo zlé. Dostaneme hodnotiacu správu trénera. Máme odborníkov vo výkonnom výbore, máme trénersko-metodickú komisiu, ktorá sa k tomu vyjadrí. Na základe toho potom môžeme nájsť nejaké východiská a riešenia do budúcnosti. Predmetom hodnotenia budú prirodzene aj výkony reprezentantov."

Slovensko remizovalo vo svojom záverečnom vystúpení ostatného kvalifikačného cyklu v utorok v Skopje s domácim Macedónskom 1:1. Tento duel videl na vlastné oči aj Ján Kováčik. Meranie síl na Štadióne Filipa II. ho však svojou úrovňou nenadchlo a výsledok ho nepotešil.

"Záver kvalifikačného cyklu som si predstavoval inak výsledkovo a aj po hernej stránke," stručne zhodnotil výkon Kováčik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ján Kováčik po kvalifikácii: Je to neúspech