Jágr lanári do Kladna malého Lemieuxa

Claude Giroux (vľavo) s Jaromírom Jágrom vytvorili vlani vo Philadelphii úderné útočné duo.
Claude Giroux (vľavo) s Jaromírom Jágrom vytvorili vlani vo Philadelphii úderné útočné duo. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|2. okt 2012 o 10:51

V českej hokejovej extralige možno bude hrať jeden z najlepších svetových útočníkov. Do Kladna by ho rád získal Jaromír Jágr.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 16.41

BRATISLAVA. Výluka NHL pokračuje a zaujímavým faktom je hľadanie najlepšieho tímu v Európe. Pochopiteľne by sa asi najviac skloňovali tímy KHL. Či už CSKA Moskva s Daciukom a Radulovom, Magnitogorsk s Malkinom a Gončarom, či Dinamo Moskva s Ovečkinom.

info
Hráči NHL v Kladne
  • Za Kladno hrajú momentálne piati hráči NHL. Útočníci Jágr, Tlustý, Plekanec a obrancovia T. Kaberle, Židlický.
  • Odchovanci klubu sú aj brankár Pavelec a útočník Frolík, ktorých klub pustil do Liberca a Chomutova.
  • Šiestou posilou môže byť hviezdny Kanaďan Claude Giroux.

Bohatým ruským klubom môže konkurovať Kladno. Bašta českého hokeja sa v minulých rokoch pritom len tesne vyhla bankrotu. Vlani nepostúpilo do play off. Teraz má tím hviezdnu zostavu a patrí k najsilnejším v lige.

Päťka z NHL

Zámorský lockout privial do tímu späť viacerých odchovancov na čele s majiteľom klubu Jaromírom Jágrom. Legenda svetového hokeja už predčasom prisľúbila, že rodný klub je po NHL jeho jedinou voľbou.

Spolu s ním prišli do klubu aj ďalší štyria krajania. Útočníci Tomáš Plekanec s Jiřím Tlustým a obrancovia Tomáš Kaberle s Marekom Židlickým. Tréner Zdeněk Vojta tak vytvoril čisto zámorskú päťku. Sila jeho zostavy sa potvrdila už v prvých zápasoch. V utorok malo Kladno sériu piatich víťazstiev za sebou.

Príchodom piatich zámorských posíl sa vytvoril dokonca v tíme pretlak. Ďalší odchovanci Michael Frolík išiel do Chomutova a brankár Ondřej Pavelec zas do Liberca.

Napriek tomu možno posilní západočeský klub ešte jedna hviezda NHL.

Už včera informoval denník Sport, že klub rokuje s Claudom Girouxom. Jeden z najlepších svetových útočníkov, ktorý vlani vytvoril úderné duo s Jágrom vo Philadelphii, oznámil, že by si za český klub rád zahral.

Záujem o neho má aj Avangard Omsk. Dvadsaťštyriročnej hviezde Flyers sa vraj do Ruska veľmi nechce. Už skôr odmietol ponuku od Levu Praha.

„Claude patrí medzi troch najlepších útočníkov sveta. Povedal som mu, že ak si chce zarobiť, nech ide do Omska. Tiež som dodal, že u nás sa môže v Európe oťukať a potom odísť do Ruska,“ hovoril v rozhovore pre idnes.cz Jágr, ktorý dodal, že s preplatením Girouxovej poistky by nebol až taký problém, keďže má lacnejšiu poistku ako Kaberle či Plekanec.

Ak by sa ho Kladnu podarilo do tímu dotiahnuť, určite by sa stal najväčšou legionárskou hviezdou v histórii extraligy. V minulosti už hrali v Česku zámorskí hráči Brendan Morrison alebo Andrew Farence. Teraz chytá v Plzni fínsky brankár Tuukka Rask.

Ako Mario Lemieux

S kanadským útočníkom sa však môžu len ťažko porovnávať. Girouxa odborníci radia k úplnej špičke NHL, kde sú momentálne Malkin, Crosby, Stamkos či bratia Sedinovci.

Jágr ho už po prvých spoločných zápasoch prirovnal k Mariovi Lemieuxovi.

Skvelý talent predviedol mladý center v minulej sezóne, keď skončil s 93 bodmi na treťom mieste bodovania NHL. Výborne hral najmä v prvom kole play off, keď pomohol vyradiť Pittsburgh. V druhom zápase série vtedy zaznamenal rekordných šesť bodov.

„Šesť bodov v zápase play off? Na začiatku sezóny som hovoril, že si malý Lemieux. Teraz to malý môžem zmazať,“ napísal vtedy na Twitteri Jágr.

Podľa posledných informácií by mal Giroux doraziť do Európy v stredu alebo štvrtok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jágr lanári do Kladna malého Lemieuxa