Jagnešák stojí za Žampom. U nás je dávno po dvanástej, hovorí

Bobista Milan Jagnešák sa zúčastnil štyroch zimných olympijských hier.
Bobista Milan Jagnešák sa zúčastnil štyroch zimných olympijských hier. (Autor: TASR)
SITA|25. mar 2015 o 12:44

Zakladateľ bobového športu na Slovensku a účastník štyroch zimných olympijských hier tvrdí, že všetko ovládajú staré štruktúry, ktorým je jedno, ako to dopadne.

BRATISLAVA. Hladinu športu na Slovensku momentálne čerí kauza avizovaného odchodu reprezentantov v zjazdovom lyžovaní Adama a Andreasa Žampovcov do ruských služieb. Sú nespokojní s podmienkami utvorenými na prípravu a športovú činnosť v rodnej krajine.

Podporu Žampovi sa rozhodol vyjadriť aj bývalý pilot bobov a štvornásobný účastník ZOH Milan Jagnešák.

"Plne stojím za Adamom a jeho rodinou. Čo sa týka stavu športu v našej krajine, je už dávno po dvanástej. Neverím vlastným očiam, keď vidím, ako sa stavia k prípadu celá športová diplomacia," uviedol Jagnešák pre agentúru SITA.

"Okamžite si čistia stôl, koľko dali na športovca a koľko ešte žiadajú. Až na to, že sa loď slovenského športu potápa a všetci sa držia záchranného korýtka. Slovensko potrebuje poriadnu zmenu. Staré štruktúry tvrdia muziku, všetko ovládajú a je im v podstate jedno, ako to dopadne. Idú na dôchodok a vy si robte, čo chcete," pokračuje.

"Ďakujeme za to, že ste nechali rozobrať športoviská, ale aj za tľapkanie pred kamerami po ramenách športovcov, ktorí bojovali za Slovensko s plným nasadením. Vrcholový športovec nemá v našej spoločnosti žiadnu cenu. Pritom reprezentuje v zahraničí našu krajinu pred celým svetom. V iných krajinách majú reprezentanti celospoločenskú podporu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Jagnešák stojí za Žampom. U nás je dávno po dvanástej, hovorí