Jagnešák po zisku štvrtého titulu: Dominoval som

Ľubomír Jagnešák
Ľubomír Jagnešák (Autor: SITA)
TASR|16. dec 2010 o 12:24

Spolu osem cenných kovov (2-4-2) ukoristili slovenskí reprezentanti na MS v pretláčaní rukou v americkom meste Mesquite.

BRATISLAVA. Bohatá úroda tak bola pádnym dôvodom na pozitívne bilancovanie účinkovania za nevadskými stolmi. Nad všetkými medailami vyčnievali dve zlaté - vybojovali ich najväčšie slovenské želiezka v ohni Lucia Debnárová a Ľubomír Jagnešák.

Na šampionáte sa zišla veľká konkurencia, štartovalo na ňom 1300 súťažiacich zo 40 krajín. Ľubomíra Jagnešáka o to viac hrial pri srdci pocit, že zlato v ľavačke získal suverénnym spôsobom, keď vo finále nedal súperovi šancu:

"Mojím cieľom bolo obhájiť zlatú medailu v ľavačke, čo sa mi podarilo a tým pádom som spokojný. Vo finále som bol fyzicky jasne lepší ako súper, vyhral som aj podľa slov nášho trénera dosť jednoznačne. Striebro v pravačke taktiež beriem. V minulosti som mal totiž veľké zdravotné problémy s lakťom a cítim, že táto ruka nie je ani zďaleka taká silná ako ľavá," hodnotil svoje účinkovanie v Mesquite člen oravského oddielu AWK Rabča, ktorý nadviazal na titul z vlaňajšieho šampionátu v talianskom Rosolina di Mare."

"Na ňom ešte štartoval v kategórii do 85 kg, teraz sa posunul do kategórie -90 kg. Bol to Jagnešákov štvrtý titul majstra sveta, premiérový získal v roku 2006 v anglickom Manchestri. "Vraví sa, že vždy je ťažšie obhájiť titul, ale u mňa to neplatí. Najťažší bol ten prvý, lebo pred štyrmi rokmi sa na šampionáte zišla veľmi silná konkurencia," dodal Jagnešák.

Spokojnosťou žiarila aj druhá zlatá medailistka Lucia Debnárová. Tá priviezla domov rovnako ako jej úspešný kolega okrem zlatej (pravá ruka) aj striebornú (ľavá ruka) medailu.

"Súťažilo sa mi veľmi dobre. V pravačke som prešla bez problémov do finále a obhájila som zlato z minulého šampionátu. V ľavačke bola nad moje sily Ruska Larinová, ktorá chytila životnú formu. Viem, že som spravila aj pár chýb, ktoré sa mi stali osudnými, ale život beží ďalej," vyhlásila. Nedávno skončené podujatie zostane Lucii Debnárovej dlho v pamäti:

"Mali sme perfektné ubytovanie a celkovo atmosféra bola výborná, chodilo veľa divákov. Vidno, že tento šport je v USA veľmi populárny. Aj konkurencia bola veľmi veľká. Pretláčanie rukou zaznamenalo veľký vzostup v krajinách ako Turecko, Rusko a Kazachstan, kde sa na budúci rok uskutočnia majstrovstvá sveta," povedala pre TASR. Elitnú slovenskú reprezentantku čaká krátky odpočinok, v januári si však vyhrnie rukávy do ďalšej práce:

"Chcela by som absolvovať medzinárodnú súťaž vo Švédsku, kde sa stretne osem najsilnejších žien sveta, potom ma čakajú ME v Turecku i nejaké ďalšie akcie na Slovensku," dodala siláčka, ktorú k "chlapskému" športu priviedol jej otec, keď mala štrnásť rokov.

Do výpočtu okteta medailí slovenských pretláčačov prispeli juniori Dominik Glod (ľavá ruka + pravá ruka - bronz) a Martin Minarovič (pravá ruka - striebro), zbierku doplnil Ján Vojenčák (ľavá ruka - striebro).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Jagnešák po zisku štvrtého titulu: Dominoval som