Tri milióny eur sú na míle vzdialené. Žilina predviedla polčas hrôzy

Brankár Žiliny Samuel Petráš inkasoval v Jablonci päť gólov.
Brankár Žiliny Samuel Petráš inkasoval v Jablonci päť gólov. (Autor: ILUSTRAČNÉ FOTO - TASR)
Ivan Mriška|19. aug 2021 o 22:54

Žilinčania podľahli v prvom zápase play off Jabloncu 1:5.

ŽILINA. Hrubé chyby, zúfalstvo a obrovské sklamanie. Tak sa dá charakterizovať polčas hrôzy, ktorý predviedli futbalisti MŠK Žilina na ihrisku FK Jablonec.

Prehrali ho zahanbujúco 0:4 a na míle sa ním vzdialili od troch miliónov eur. Tie zinkasuje postupujúci tím do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy UEFA.

„Všetky góly boli lacné a padli po malých alebo veľkých chybách Žiliny,“ hodnotil expert RTVS Stanislav Angelovič.

Efektivita Jablonca, nerozvážnosť Žiliny

Rozdielom štyroch gólov prehrala Žilina polčas naposledy na jeseň 2010 doma proti Olympique Marseille. Bolo to v Lige majstrov a skóre bolo takisto 0:4.

Na severe Česka jej viazla súhra a bolo cítiť mladícku nerozvážnosť. Strely Žilinčanov lietali ďaleko od bránky, čo bol v porovnaní so stretnutiami s kazašským Tobolom Kostanaj obrovský kontrast.

„Jablonec bol úžasne efektívny, vždy pri bráne nebezpečný. Zlým dostupovaním mu však pomohli Žilinčania,“ dodal Angelovič.

Po zmene strán zverenci trénera Pavla Staňa hru zlepšili, boli odvážnejší. Gól nádeje dal po peknej akcii Taofiq Jibril, no to bolo z ich strany všetko. Výhru Jablonca 5:1 korunoval v závere Jakub Martinec.

„V poli to nevyzeralo zle, vedeli sme kombinovať a prechodové fázy sme mali slušné. Zápasy sa však rozhodujú inde a my sme viackrát prepadli. Domáci vyhrali zaslúžene,“ hodnotil pre Českú televíziu tréner Žiliny Pavol Staňo.

Postup by bol senzáciou

Žilina je jedným z dvoch klubov, ktoré to z prvého predkola dotiahli až do play off novej pohárovej súťaže. Jej prenik do skupiny by však po prvom meraní síl bol obrovským prekvapením.

„Za stavu 1:4 to bolo otvorené, pretože doma sme silní a dokážeme hrať rýchlejšie. Piaty gól však bol úderom pod pás. Taký je ale futbal. Doma budeme chcieť podať lepší výkon a pri troške šťastia sa vrátiť do súboja. Nie sme však naivní, budeme chcieť odohrať odvetu so cťou,“ triezvo dodal tréner Žiliny.

Zaujímavosťou je, že v zostave Jablonca s výnimkou Slováka Jakuba Považanca figurovali len českí futbalisti.

„Do zápasu sme vstúpili dobre. Boli sme pripravení, napádali sme súpera. Mali sme aj šťastie, dôležité ale bolo, že sme sa tlačili do brány. Výkon mužstva hodnotím veľmi dobre, veril som mu. Určite však ešte nie je rozhodnuté, umelá tráva hrá veľkú rolu. Musíme bojovať ako dnes,“ hodnotil pre Českú televíziu tréner Jablonca Petr Rada.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Tri milióny eur sú na míle vzdialené. Žilina predviedla polčas hrôzy