Dúfam, že mladší chalani napravia reputáciu na decembrovom turnaji, tvrdí Kašlík

Matej Kašlík (číslo 11) sa teší z gólu v zápase proti Česku.
Matej Kašlík (číslo 11) sa teší z gólu v zápase proti Česku. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|17. aug 2022 o 17:40

Niektorí hráči prežili smutný koniec juniorskej reprezentačnej kariéry.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti mali na preložených majstrovstvách sveta do 20 rokov väčšie ambície. Posledné miesto v tabuľke a neúčasť vo štvrťfinále je obrovským sklamaním.

Z 25-členného kádra sa deväť hráčov rozlúčilo s juniorskou reprezentáciou. Ročník 2002 sa na decembrovom turnaji už nepredstaví.

Smutnú rozlúčku prežili Rayen Petrovický, Matej Kašlík, Oleksii Myklucha, Roman Faith, Denis Bakala, Maroš Jedlička, Adam Stripai a brankárska dvojica Šimon Latkóczy a Tomáš Boľo.

„Určite som si to takto nepredstavoval. Po decembrových majstrovstvách sveta som veril, že sa stane niečo dobré. Dopadlo to však najhoršie, ako mohlo. 

Bohužiaľ, taký je hokejový život. Je to pre všetky ročníky 2002 smutné,“ prezradil na online tlačovej konferencii Slovenského zväzu ľadového hokeja kapitán Petrovický. 

Druhá rodina

V zostave Ivana Feneša chýbali najlepší traja hráči, iní sa ospravedlnili pre zranenia a osobné dôvody.

„Keď nám vypadnú hráči svetovej triedy, tak je to obrovská strata, ktorú sme v zápasoch cítili. Snažili sme sa hráčov, ktorých sme mali k dispozícii, podporiť. Verili sme im,“ prezradil tréner.

Pre mnohých hráčov bol zápas proti Fínsku posledným v juniorskom drese.
Pre mnohých hráčov bol zápas proti Fínsku posledným v juniorskom drese. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)

Napriek tomu sa mladíci zomkli a vytvorili výbornú partiu. „Nálada v kabíne bola dobrá. Chalani si uvedomovali, že sú na majstrovstvách sveta,“ povedal kapitán.

„Boli to moje tretie majstrovstvá sveta a dali mi do života a mojej hokejovej kariéry veľmi veľa. Mám výborné spomienky. S chalanmi som už od pätnástich rokov.

Posledné štyri roky som nebýval doma a sú pre mňa ako druhá rodina. Veľmi si vážim, že som tu mohol byť a obliecť si slovenský dres,“ dodal s troma gólmi najlepší strelec Matej Kašlík.

Ako kapitán zlyhal

Hráči iba ťažko hľadali príčiny neúspechu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dúfam, že mladší chalani napravia reputáciu na decembrovom turnaji, tvrdí Kašlík