Intertoto Cup: Nitra prehrala v Baku 0:2

SITA|21. jún 2008 o 20:12

Nitrania prehrali v úvodnom kole pohára Intertoto na trávniku azerbajdžanského Neftči Baku 0:2, keď domáci futbalisti rozhodli o svojom víťazstve už v prvej štvrťhodine.

BAKU 21. júna (SITA) - Futbalisti FC Nitra prehrali v sobotňajšom prvom stretnutí 1. kola tohtoročnej edície letnej európskej pohárovej súťaže UEFA-Intertoto Cup 2008 na pôde azerbajdžanského Neftči Baku 0:2 (0:2).

Zverencom českého trénera Pavla Maluru, pre ktorého to bol vôbec prvý duel na lavičke tímu spod Zobora, vôbec nevyšiel úvod stretnutia, keď do 12. min dvakrát inkasovali. V ďalšom priebehu už diváci na Štadióne Tofiga Bachramova nevideli, pred budúcotýždňovou odvetou v Nitre (hrá sa v sobotu 28. júna o 17.00 h) tak majú lepšiu východiskovú pozíciu na postup do 2. kola hráči Neftči Baku.

Nitra prehrávala v 12. minúte 0:2

Nitrania začali úvodný pohárový zápas veľmi zle, keď už v 8. min prešla strela stopéra a kapitána domácich Rašada F. Sadigova z hranice pokutového územia do siete - 1:0. O štyri minúty neskôr stredopoliar Neftči Rašad A. Sadigov prudkou strelou z ľavej strany prekvapil Tujvela a domáci viedli 2:0. Hráči Nitry ožili až po polhodine hry. Do najnebezpečnejšej situácie sa dostal v 38. min Karlík, no lopta po jeho hlavičke šla nad bránku Mičoviča.

Zvýšená aktivita zmenu skóre nepriniesla

Po prestávke sa hra odvíjala prevažne v strede poľa. V úvode druhej časti hry zaujala hlavička Nitrana Karlíka a prienik domáceho Adamiu, no obe situácie boli bez gólového efektu. Nitrania postupne zvýšili útočnú aktivitu, problémy domácej obrane začali robiť najmä Grajciar a striedajúci Liluašvili. Výsledok sa však už nezmenil a Nitrania tak budú musieť pred vlastným publikom dobiehať dvojgólový náskok súpera.

Neftči Baku (Azerb.) - FC Nitra 2:0 (2:0)

Góly: 8. F. Sadigov, 12. A. Sadigov, ŽK: 88. Melikov - 35. Karlík, 90. Ďatko, rozhodovali: Borski - Rostkowski, Sokolnicki (všetci Poľ.)

Baku: Mičovič - Melikov, F. Sadigov, Olefir, Allahverdijev (76. Abbasov) - Herasimjuk, Bajramov (75. Abišov), Čertoganov, A. Sadigov - Čelidze (65. Alijev), Adamia

Nitra: Tujvel - Čeman, Martin Tóth, Štajer, Ďatko - Grajciar (80. Kostoláni), Gruber, Karlík, Bača (64. Liluašvili), Kolár (62. Glenda) - Semeník

Anatolij Demjanenko (tréner Neftči Baku): "Mali sme zaujímavé momenty. Vyhrali sme, no je to len prvý zápas, rozhodne druhé stretnutie v Nitre.“

Pavel Malura (tréner FC Nitra): "Absolútne zlý začiatok zápasu. Prvý gól sme dostali po štandardnej situácii, druhý sme si dali prakticky vlastný, keď sme nezmyselne rozohrali na nohu súpera. Tento úvod ovplyvnil celé stretnutie.“

Nachádzate sa tu:
Domov