Ibrahimovičovo odstúpenie kľúčové v zápase so Španielskom

SITA|14. jún 2008 o 22:39

INNSBRUCK 14. júna (SITA, AP) - Polčasové odstúpenie Zlatana Ibrahimoviča zo sobotňajšieho zápasu D-skupiny na futbalových majstrovstvách Európy v rakúskom Innsbrucku Švédsko - Španielsko (1:2) sa ukázalo ...

INNSBRUCK 14. júna (SITA, AP) - Polčasové odstúpenie Zlatana Ibrahimoviča zo sobotňajšieho zápasu D-skupiny na futbalových majstrovstvách Európy v rakúskom Innsbrucku Švédsko - Španielsko (1:2) sa ukázalo ako jeden z kľúčových momentov zápasu. V druhej štyridsaťpäťminútovke už Švédi neboli smerom dopredu tak nebezpeční ako v prvej časti hry. Ibrahimovič zo zápasu odstúpil pre bolesti v ľavom kolene, ktoré mu navyše opuchlo. "Bolesť v kolene som začal cítiť už po prvých piatich minútach. Rozhodli sme sa pre striedanie, pretože sme nechceli riskovať zhoršenie stavu. Z minúty na minútu sa to zhoršovalo. Mohol som síce pokračovať ešte pár minút, ale potom by som možno musel zabudnúť na posledný zápas. Verím, že proti Rusku nastúpim," hovoril po zápase Ibrahimovič. V podobnom duchu sa vyjadroval aj asistent hlavného trénera švédskej reprezentácie Roland Andersson: "Nie je to nič vážne. Chceli sme však byť opatrní. Nechceli sme, aby sa jeho stav zhoršil."

Útočník milánskeho Interu stihol ešte v prvom polčase svojim druhým gólom na turnaji vyrovnať na 1:1, jeho absenciu bolo vo švédskom tíme cítiť. "Neviem povedať, či sme na ňom veľmi závislí, ale je jeden z najlepších svetových futbalistov," tvrdil po zápase švédsky tréner Lars Lagerbäck. Rovnako Ibrahimoviča pochválil aj španielsky kouč Luis Aragones: "Ibrahimovič je hráčom, ktorý vie urobiť neuveriteľné veci. Chvíľu to vyzerá, že nie je vôbec na ihrisku, v momente sa však ukáže a dá gól."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ibrahimovičovo odstúpenie kľúčové v zápase so Španielskom