Ibrahimovič vystrieľal pre Inter titul

SITA|18. máj 2008 o 19:27

RÍM 18. mája (SITA, AP) - Futbalistom talianskeho tímu Inter Miláno sa víťazstvom na pôde Parmy podarilo obhájiť svoj minuloročný triumf v Serii A. V konečnej tabuľke má Inter, ktorý tak získal už šestnásty ...

RÍM 18. mája (SITA, AP) - Futbalistom talianskeho tímu Inter Miláno sa víťazstvom na pôde Parmy podarilo obhájiť svoj minuloročný triumf v Serii A. V konečnej tabuľke má Inter, ktorý tak získal už šestnásty titul v histórii, trojbodový náskok pred najväčším súperom v boji o titul, rímskym AS. To v nedeľu "zakoplo" na ihrisku Catanie a napokon získalo iba jeden bod za remízu 1:1. Ani prípadný plný bodový zisk by však už Rimanom nestačil a Inter tak získal už tretí domáci titul v rade.

O prvenstvo v Serii A sa najväčšou mierou zaslúžil švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič, ktorý strelil oba góly Interu, pričom na ihrisko sa dostal až v 51. minúte. Prvýkrát rozvlnil sieť súpera v 62. minúte pravačkou a v 79. min pridal druhý presný zásah, tentokrát ľavou nohou. Posledné dve stretnutia, v ktorých mohol Inter rozhodnúť o titule presedel Švéd na tribúne pre zranenie. "Celé Taliansko bolo proti nám, o to viac sme teraz radi," povedal prezident Interu Massimo Moratti. "Sme najlepší a opäť sme to potvrdili. Víťazstvo v poslednom kole je ešte krajšie. Zlatan dnes pretavil svoj tvrdý tréning do úspechu a dokázal, že je výborný hráč," vyjadril sa srbský stredopoliar Dejan Stankovič. Fanúšikovia "nerazurri" sa na stretnutí nemohli zúčastniť pre zákaz, stovky ich však oslavovali priamo pred štadiónom a tisícky ďalších sa zhromaždili v Miláne pred katedrálou Duomo.

Rimania, ktorí vyhrávali v Catanii už od ôsmej minúty napokon záver stretnutia vypustili, keď sa k nim dostali správy z Parmy. "Nikto nepochyboval o tom, že Inter je skvelý tím. Dnes nám titul nebol súdený," konštatoval Daniele De Rossi.

Ligu majstrov si okrem dvojice Inter Miláno, AS Rím zahrajú ešte Juventus Turín a Fiorentina. "Stará dáma" v sobotu remizovala na pôde Sampdorie Janov 3:3, Fiorentina si v nedeľu poradila s AC Turín 1:0. Udinese, ktoré malo šancu bodovo sa dotiahnuť na šiestu Sampdoriu, podľahlo milánskemu AC vysoko 1:4. Práve Milánčania a Sampdoria budú reprezentovať krajinu na Apeninskom polostrove v budúcoročnej edícii Pohára UEFA. Miestenku do druhej najvýznamnejšej európskej súťaže získalo aj siedme Udinese, keďže finalisti Talianskeho pohára (Inter Miláno, AS Rím) budú štartovať v Lige majstrov. Futbalistom Empoli nestačilo na záchranu v najvyššej súťaži ani víťazstvo 2:1 nad Livornom, sedemnásta Catania totiž remizovala s AS Rím a rozdielom jedného bodu predstihla práve Empoli, ktoré minimálne na jeden rok opustí najvyššiu súťaž. Ďalšími vypadávajúcimi sú Parma a Livorno, oba tímy v nedeľu na svojich súperov nestačili a prehrali. Najlepším strelcom najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku sa stal útočník Juventusu Alessandro del Piero, ktorý konto súperov zaťažil 21 gólmi.


Nachádzate sa tu:
Domov