Ibrahimovič posunul PSG do finále pohára, dal už sto gólov

Zlatan Ibrahimovič (vľavo) nastrieľal v drese Paríža St. Germain už viac ako sto gólov.
Zlatan Ibrahimovič (vľavo) nastrieľal v drese Paríža St. Germain už viac ako sto gólov. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. apr 2015 o 10:57

Ukázal, že naďalej bude strieľať góly. V tomto je veľmi dobrý, povedal tréner Laurent Blanc o Švédovi.

PARÍŽ. Tri góly švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča posunuli futbalistov Paríža St. Germain do finále Francúzskeho pohára. V domácom semifinálovom súboji zdolali St. Etienne presvedčivo 4:1.

Vo finále si zahrajú prvýkrát od vstupu katarských investorov do klubu. Predtým v ňom nastúpili naposledy v roku 2011 - s Lille prehrali 0:1.

Švéd zaznamenal v drese parížskeho klubu góly s poradovými číslami 100, 101 a 102. Skóre duelu otvoril v 21. minúte z pokutového kopu, druhý gól pridal v 81. minúte. Svoje predstavenie zavŕšil v nadstavenom čase.

Gól Zlatana Ibrahimoviča z 81. minúty.

ibrahimovic.gif

Za tri roky pôsobenia v klube zaznamenal už ôsmy hetrik. Viac gólov nastrieľal iba portugalský kanonier Pauleta - 109. So súťažnou kariérou sa rozlúčil v roku 2009.

Ibrahimovič preskočil v tabuľke najlepších parížskych strelcov Dominiquea Rocheteaua. Po stretnutí prevzal trofej s loptou na podstavci, ktorá mu bude pripomínať sto gólov dosiahnutých v drese St. Germain.

"Prečítal som si na jeho adresu kritické komentáre po zápase s Marseille, ale hráči nie sú stroje. Teraz ukázal, že naďalej bude strieľať góly. V tomto je veľmi dobrý," povedal tréner Laurent Blanc o Švédovi.

Finálovým súperom PSG bude 30. mája na Stade de France AJ Auxerre - momentálne hráva v druhej najvyššej súťaži. A na tom istom štadióne čaká na Parížanov už o dva dni finálový zápas v Ligovom pohári proti Bastii.

Zostrih zo zápasu medzi PSG a St. Etienne.

"PSG sa môže stať prvým klubom vo Francúzsku, ktorý získa všetky tri domáce trofeje v tej istej sezóne, okrem dvoch pohárových aj víťazstvo v najvyššej ligovej súťaži," napísal Daily Mail.

Ligue 1 vedie PSG o bod pred Lyonom.

"Som hrdý na svojich hráčov a najmä na to, že si môžu zahrať dvakrát v rozhodujúcom zápase o trofej na štadióne Stade de France," doplnil Laurent Blanc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ibrahimovič posunul PSG do finále pohára, dal už sto gólov