Hviezdou mesiaca v NHL sa stal Malkin

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jan 2012 o 11:58

Ruský center Pittsburghu získal v trinástich decembrových zápasoch dvadsať bodov a udržal Penguins medzi najlepšími vo Východnej konferencii.

NEW YORK. Ruský útočník Jevgenij Malkin získal honor prvej hviezdy mesiaca december zámorskej hokejovej NHL. Za hráčom Pittsburghu Penguins sa umiestnili ďalší dvaja útočníci Steven Stamkos z Tampy Bay Lightning a Henrik Sedin z Vancouveru Canucks. V pondelok o tom informoval oficiálny web NHL.

Malkin nazbieral v 13 decembrových zápasoch 20 bodov za šesť gólov a 14 asistencií a najmä vďaka jeho bodovej produkcii "tučniaci" ukončili rok na piatom mieste Východnej konferencie. Najviac, päť bodov, zaznamenal ruský center v dueli s Buffalom, kde sa pod víťazstvo 8:3 podpísal siedmym hetrikom v kariére, ku ktorému pridal dve asistencie.

Stamkos sa vďaka 10 gólom popri siedmich asistenciách vyšplhal na čelo ligových kanonierov. Na jeho 26 presných zásahov stráca štyri góly druhý v poradí Slovák Marián Gáborík. Za zmienku stoja aj Stamkosove štyri víťazné góly v rozpätí siedmich zápasov, ktorými postupne potopil Calgary, Columbus, Philadelphiu a Carolinu.

Sedin zaznamenal v decembri vôbec najvyšší počet bodov (22), keď v 15 dueloch obohatil svoje konto o dva góly a 20 asistencií. V tabuľke produktivity celej súťaže mu so 46 bodmi patrí prvé miesto, jeho brat a spoluhráč Daniel je so stratou dvoch bodov priebežne tretí. Švédske dvojičky si pôsobením v spoločnej útočnej formácii pomáhajú navzájom, Henrik pri víťazstve 6:0 nad Coloradom prihral Danielovi na všetky jeho tri góly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdou mesiaca v NHL sa stal Malkin