Slovensko na MS v hokeji 2021
Slovensko
MS v hokeji 2021
29.05.2021, Skupina A
2 - 0
0:0, 0:0, 2:0
Dánsko na MS v hokeji 2021
Dánsko

Slováci čakajú na verdikty o Pospíšilovi a Rosandičovi. Hrivík by mal hrať

Zľava Marek Ďaloga, Marek Hrivík a Mislav Rosandič počas tímového fotenia na MS v hokeji 2021.
Zľava Marek Ďaloga, Marek Hrivík a Mislav Rosandič počas tímového fotenia na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
TASR|28. máj 2021 o 16:04

Slovensko nastúpi proti Dánsku.

RIGA. Slovenských hokejistov čakajú cez víkend na majstrovstvách sveta da zápasy a pokúsia sa v nich zabezpečiť si postup do štvrťfinále. V sobotu o 19.15 nastúpia proti Dánsku a v nedeľu v rovnakom čase proti Švédsku. 

Tím trénera Craiga Ramsayho sa pokúsi nadviazať na výkony z úvodných troch zápasov na šampionáte a zabudnúť na štvrtkovú prehru so Švajčiarskom 1:8.

„Dostali sme lekciu, no po zápase sme si ukázali chyby a rozobrali to. Stále máme pred sebou dosť zápasov, preto sa musíme sústrediť na najbližšie," poznamenal asistent trénera Andrej Podkonický.

Pospíšila a Rosandiča rieši disciplinárka

Zápas so Švajčiarmi nedohral útočník Marek Hrivík, ktorý odstúpil po druhej tretine. 

"V predošlých dňoch som sa necítil najlepšie, no v úvodných dvoch tretinách to bolo ešte celkom v poriadku. Potom sme sa rozhodli, že bude lepšie neísť do tretej tretiny," povedal Hrivík-

Doplnil, že o jeho štarte v zápase proti Dánsku sa rozhodne v sobotu. V jeho prípade je pravdepodobné, že nastúpi. Neistá je však situácia s Kristiánom Pospíšilom a Mislavom Rosandičom.

Obaja dostali v stretnutí so Švajčiarskom tresty do konca zápasu. Vo štvrtok absolvovali rozhovory pred disciplinárnou komisiou šampionátu, ktorá rozhodne o prípadných dodatočných trestoch.

"Výsledok budeme poznať asi neskôr, preto sa ešte nevieme vyjadriť ani k zostave na Dánov. Hrivík by mal byť v poriadku a ani ostatní hráči nehlásia problémy. Iba brankár Branislav Konrád, s ktorým to nevyzerá dobre. Do bránky pôjde Július Hudáček," prezradil Podkonický.

Hrivík: Musíme to dokončiť

Lídrom Dánska je Nicklas Jensen, ktorý bol po štvrtku najproduktívnejším hráčom šampionátu. Rovnako ako Slovák Peter Cehlárik nazbieral sedem bodov (štyri góly a tri asistencie.

"Hrali sme v jednom tíme na farme v Hartforde, dokonca sme spolu nastupovali v útoku. Šikovný hokejista, po príchode do Jokeritu Helsinki hrá neuveriteľne. Potvrdzuje to aj na majstrovstvách sveta," poznamenal Hrivík. 

Slováci chcú sú odhodlaní spraviť dôležitý krok k postupu vo štvrťfinále. Ním by bolo víťazstvo za tri body. 

"Vieme, že potrebujeme body. Dáni by pre nás mali byť zdolateľným súperom. Mali sme dobrý začiatok turnaja, teraz nám ostáva doviesť to do želaného konca," uviedol Hrivík.

Slovensko a Dánsko sa doteraz na majstrovstvách sveta stretli sedemkrát. Päťkrát vyhral slovenský tím, v rokoch 2010 a 2017 triumfovali Dáni.

Zatiaľ posledný vzájomný zápas odohrali na MS 2019 v Košiciach, keď Slováci zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slováci čakajú na verdikty o Pospíšilovi a Rosandičovi. Hrivík by mal hrať