Hrdina Chorzówa Putnocký sa stáva špecialistom na penalty

Putnocký.
Putnocký. (Autor: TASR)
SITA|17. mar 2015 o 08:29

Putnocký v jarnej časti najvyššej poľskej súťaže zaznamenal druhé čisté konto a zneškodnil druhý pokutový kop.

BELCHATÓW. Slovenský futbalový brankár Matúš Putnocký nabral po zimnom transfere do poľského klubu Ruch Chorzów druhý dych.

Niekdajší člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie si okamžite získal stabilné miesto v základnej zostave trénera Waldemara Fornalika.

Bývalý gólman Košíc, Slovana Bratislava či Ružomberka nastúpil vo všetkých piatich jarných dueloch Ruchu v Ekstraklase, tím z Chorzówa trikrát zvíťazil a iba raz prehral.

Bola to intuícia

V pondelkovej dohrávke 24. kola najvyššej poľskej súťaže triumfovali "Niebiescy" na pôde nováčika GKS Belchatów 1:0. Všetko podstatné sa udialo v závere stretnutia.

V 88. min strelil jediný gól lotyšský útočník Eduards Višnakovs, chvíle 30-ročného rodáka z Prešova prišli v posledných sekundách zápasu, keď zneškodnil pokutový kop domáceho Marcina Flisa.

"Nevedel som, ako Flis zvykne kopať pokutové kopy. Bola to intuícia. Keď sa protihráč rozbiehal, rozhodol som sa, na ktorú stranu sa hodím. Teším sa, že sa mi podarilo zabrániť gólu a získali sme cenné tri body," vyhlásil pre ruchchorzow.com.pl Putnocký, ktorý v jarnej časti zaznamenal druhé čisté konto a zneškodnil druhý pokutový kop.

Tréner vychválil Slováka

Predtým sa mu to podarilo 22. februára pri prehre 1:2 na pôde Lechu Poznaň, keď si na slovenskom brankárovi vylámal zuby domáci stopér Marcin Kaminski. Z bieleho bodu ho v Poľsku prekonal len Rakúšan Kevin Friesenbichler, kmeňový hráč Benficy Lisabon hosťujúci v Lechii Gdansk.

Z výkonu svojho zverenca mal radosť aj kouč Ruchu Fornalik.

"Víťazstvo nám na konci zabezpečil Matúš Putnocký. Celé mužstvo sa pričinilo o zisk troch bodov, ale on nám ich zachránil. Bol hrdinom posledných minút. Nebol to pekný zápas, skôr typický bojovný. Obe mužstvá totiž chceli získať dôležité body," vyhlásil pre portál futbolnews.pl v období rokov 2012 - 2013 tréner poľského národného tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hrdina Chorzówa Putnocký sa stáva špecialistom na penalty