Hráčov FC Barcelona čaká horúce leto

Najväčším kandidátom na zmenu dresu FC Barcelona je Brazílčan Ronaldhino.
Najväčším kandidátom na zmenu dresu FC Barcelona je Brazílčan Ronaldhino. (Autor: Reuters)
TASR|1. máj 2008 o 13:00

Podľa španielskych médií čaká na futbalistov FC Barcelona horúce prestupové leto.

Madrid 1. mája (TASR) -

"Toto leto bude dlhé a komplikované," konštatuje katalánsky denník Sport. Redaktori madridskej Marcy si myslia, že Nou Camp napokon opustí až osem futbalistov. Na čele rebríčka je Ronaldinho, pričom prezident klubu Joan Laporta už zrejme oľutoval rozhodnutie nepredať ho pred začiatkom tejto sezóny. V utorok Laporta vyhlásil, že Brazílčan má hodnotu viac ako 40 miliónov eur (1,35 mld. Sk), no AC Miláno zaňho ponúklo iba 15 miliónov eur (505 mil. Sk).

Na jeseň by dres Barcelony nemali obliekať ani veteráni Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram, Sylvinho, Deco, Eidur Gudjohnsen a Thierry Henry.

Zmeny v katalánskom klube bude mať na starosti napriek neveľmi úspešnej bilancii z posledných troch rokov športový riaditeľ Txiki Begiristain. Kľúčový hráč tímu Johana Cruyffa z 90-tych rokov zodpovedá za nákup a predaj hráčov od rezignácie Sandra Rosella na funkciu viceprezidenta v roku 2005.

Väčšina prestupov pod jeho vedením, ako Zambrotta, Thuram, Gudjohnsen či Henry, však nevyšla a podľa internetového prieskumu Mundo Deportivo mu neverí až 85 percent čitateľov.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Hráčov FC Barcelona čaká horúce leto