Oslavovali napriek zákazu. Hráči španielskeho tímu porušili predpisy

Futbalisti FC Sevilla - ilustračná fotografia.
Futbalisti FC Sevilla - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. máj 2020 o 10:06

Futbalisti sa ospravedlnili.

BRATISLAVA. Štyria hráči futbalového tímu FC Sevilla sa zúčastnili na záhradnej oslave a tým porušili pravidlá o verejnom zhromažďovaní sa počas pandémie nového koronavírusu v Španielsku.

Traja Argentínčania Éver Banega, Lucas Ocampos a Franco Vázquez a spolu s nimi Holanďan Luuk de Jong sa ocitli na "garden párty" spolu s ďalšími dvanástimi ľuďmi napriek tomu, že stretnutia väčšieho počtu ako desať osôb sú v Španielsku stále zakázané.

Neskôr sa futbalisti za svoj počin ospravedlnili.

Verejnosť sa dozvedela o akcii prostredníctvom Instagramu Banegovej manželky, ktorá tam pridala jednu fotografiu.

"Chcem sa ospravedlniť fanúšikom, klubu aj svojim spoluhráčom. Bolo to stretnutie tímových kolegov a ich rodín a neuvedomili sme si, že porušujeme predpisy. Už sa to nebude opakovať," napísal Banega na Instagrame.

Španielska vláda v sobotu súhlasila s reštartom najvyššej futbalovej súťaže v krajine v termínoch po 8. júni. Toto povolenie platí pre La Ligu aj druhú ligu. Vedenie La Ligy plánuje ráta so znovuobnovením sezóny od 12. júna.

Konkrétny zápasový program zatiaľ neexistuje. Lídrom súťaže je jedenásť kôl pred koncom sezóny FC Barcelona s náskokom dvoch bodov pred Realom Madrid. Tretia priečka patrí s 11-bodovým odstupom práve tímu FC Sevilla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Oslavovali napriek zákazu. Hráči španielskeho tímu porušili predpisy