Hossu obvinili, že sa hodil na ľad, aby získal presilovku

TASR|16. máj 2013 o 08:55

Útočník Chicaga nafilmoval pád, čím pomohol svojmu tímu v závere zápasu s Detroitom.

CHICAGO. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa rozhneval svojich bývalých spoluhráčov aj trénera Mikea Babcocka z Detroitu.

Krídelník Chicaga necelých sedem minút pred koncom druhej tretiny otváracieho súboja semifinále Západnej konferencie NHL vybojoval pre svoj tím spornú presilovku a táto situácia poriadne nahnevala hostí.

Hossa sa po buly v útočnom pásme dostával do streleckej pozície medzi kruhmi, v prieniku mu však zabránil Niklas Krönwall. Tvrdý švédsky obranca skrížil Hossovi hokejkou cestu k bránke a ten ochotne spadol na ľad.

Rozhodcovia neváhali a poslali Krönwalla na dve minúty na trestnú lavicu za podrazenie. Švédovi sa to nepáčilo a situáciu si ešte s Hossom osobne vysvetľoval tvárou v tvár.

Gestom "rybičky" symbolizujúcim nafilmovaný pád reagoval z lavičky aj kouč Babcock. Chicago nakoniec presilovku nevyužilo.

Paradoxne práve Krönwalla označil Hossa pred denník Detroit Free Press pred štartom série za jedného z priateľov, s ktorým je v kontakte aj po odchode z Detroitu.

Slovenský útočník dal v zápase o sebe vedieť aj v omnoho pozitívnejšom svetle. Proti tímu, s ktorým bojoval v sezóne 2008/2009 vo finále Stanley Cupu, sa presadil strelecky svojim štvrtým gólom v play off a na bránku vyslal päť striel. Hossa je vo výbornej forme.

Viac o zápase Chicago - Detroit čítajte TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossu obvinili, že sa hodil na ľad, aby získal presilovku