Hossovi sa darí skórovať s Toewsom i Kaneom

(Autor: SITA/AP)
TASR|14. nov 2011 o 10:56

Produkcia Slováka je v novom zaradení 5 bodov (1+4), Toewsova 6 (4+2), v druhej línii má Kane za rovnaký čas 4 body (2+2) a Patrick Sharp 5 (0+5).

CHICAGO. Pre slovenského hokejového krídelníka Mariána Hossu nie je rozhodujúce, do akej formácie ho tréner Chicaga Blackhawks zaradí.

Hokejista, ktorý si už v tejto sezóne vyskúšal spoluprácu s centrami Patrickom Kaneom i Jonathanom Toewsom, pokračuje naďalej v skvelých výkonoch a kouč "jastrabov" vyzdvihuje jeho hru smerom dopredu i dozadu.

Nová súhra

Hossa hrá posledné duely po boku kapitána Toewsa, ktorému sa v úvode sezóny nedarilo podľa predstáv. Práve od zaradenia Hossu do jeho prvej útočnej formácie si Quenneville sľuboval, že sa hráč s "céčkom" na hrudi prebudí. Malo k tomu prispieť najmä defenzívne odťaženie centra, pretože Hossa vyniká aj svojou zodpovednou hrou na vlastnej polovici klziska.

Súhra Hossu a Kanea, ktorého do funkcie centra znovu ustanovili až pred novou sezónou, fungovala bez problémov a priniesla aj body pre tím. Tréner sa však snaží o vyvážený útok a jeho krok pomohol prvému i druhému útoku.

Produkcia Slováka je v novom zaradení 5 bodov (1+4), Toewsova 6 (4+2), v druhej línii má Kane za rovnaký čas 4 body (2+2) a Patrick Sharp 5 (0+5). Chicago vyhralo všetky tri zápasy po prehre "na nulu" so St. Louis a v priemere v nich strelilo viac než 5 gólov.

"S Kanerom, či teraz s Jonnym ho vidno s pukom veľmi často. A zviditeľnil sa mnohokrát krásnymi akciami," pochválil Quenneville konštantnosť výkonov slovenského krídelníka pre Chicago Sun-Times.

"Snažíte sa ho nájsť s pukom veľmi často, dobre ho ovláda a bez námahy. Navyše nie je typom útočníka, ktorému ho je ľahké vziať," zhodnotil kooperáciu s Hossom na ľade Toews, ktorý už s ním na krídle hral v minulosti, no vtedy to neprinieslo výraznejší osoh pre tím a dlho sa pri sebe nezdržali.

((video))

Kandidát na Selkeho trofej

Hossa konštatuje, že rozdiely v hre so strednými útočníkmi sú, ale v jednom sa nelíšia: "Obaja sú to hráči svetovej extratriedy."

Podľa komentátorov i fanúšikov zohráva Hossa v súčasnej forme výraznú úlohu v hre Blackhawks. Oceňujú jeho všestrannosť, keď si plní defenzívne úlohy, pričom je aj produktívny. Zhodujú sa, že keď mu súčasná herná úroveň vydrží, bude horúcim kandidátom na zisk Selkeho trofej pre najlepšie brániaceho útočníka.

Po 17 zápasoch patrí Mariánovi Hossovi 2. miesto s 13 pluskami v tabuľke plus/mínus a stále si drží priemer viac než bodu na zápas (17 duelov - 18 bodov).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossovi sa darí skórovať s Toewsom i Kaneom